"Ομηρία" Τατούλη ετοιμάζει ο Σαμαράς!

Σε κατάσταση πολιτικής και διοικητικής ομηρίας προσπαθεί να θέσει τον Πέτρο Τατούλη η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα έχει τον έλεγχο των πραγμάτων στην Περιφέρεια και το προσδοκώμενο πολιτικό όφελος. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ήδη στη Μεσσηνία συζητούνται υποψηφιότητες, όπως οι Στ. Στασινόπουλος -κυρίως λόγω ΣΔΟΕ που χρειάζεται για κάθε έλεγχο-, Μ. Οικονομάκου, Χρ. Ριζάς και άλλοι,

οι οποίες προέρχονται από τον πολύ στενό κύκλο φίλων του Αντώνη Σαμαρά, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει και στους υπόλοιπους νομούς.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού αυτού αναμένεται ότι ο συνδυασμός θα "αποψιλωθεί" από προσωπικές επιλογές Τατούλη, καθώς η εμπειρία από την… τύχη του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια είναι διδακτική για τους νέους συνεργάτες του περιφερειάρχη. Η ενσωμάτωση στο σύστημα που στήθηκε και η υποταγή του κόμματος στους προσωπικούς σχεδιασμούς του κ. Τατούλη, οδήγησε σε ακόμη μεγαλύτερη αποδιοργάνωση στην Πελοπόννησο καθώς το ΠΑΣΟΚ χρεώθηκε όλες τις καταγγελίες και πήρε στην πλάτη του πολιτικές που το εξέθεταν.

Η επιδίωξη ελέγχου του συστήματος από τη Νέα Δημοκρατία πλέον, έχει να κάνει και με το γεγονός ότι η παράταξη Δράκου εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων όχι μόνο πέταξε "λευκή πετσέτα", αλλά τμήμα της περιήλθε στην άμεση επιρροή του περιφερειάρχη και εμφάνισε εικόνα διάλυσης.

Από την άλλη πλευρά, με ενδιαφέρον αναμένεται η κατάληξη των τριμερών διαπραγματεύσεων για τους αντιπεριφερειάρχες. Ο καθένας θέλει τους δικούς του σε περιοχές που επιλέγει και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε δεινή θέση. Γιατί από τη μια πλευρά θέλει δικούς του αντιπεριφερειάρχες, από την άλλη όμως θα πρέπει να είναι αυτοί υπό το δικό του έλεγχο γιατί διαφορετικά θα κινδυνεύσει να μείνει χωρίς εκπροσώπηση. Οι υποψηφιότητες στελεχών του πρόθυμων να συνεργαστούν με τη Νέα Δημοκρατία, κινδυνεύουν να πατώσουν καθώς πλέον δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός να τις στηρίξει και η εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ έχει πιάσει πάτο. Πρόκειται για μια προοπτική που θα συνειδητοποιηθεί με έντονο τρόπο όταν εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις και ανοίξει η προεκλογική περίοδος. Πολύ περισσότερο αν συγκροτηθεί συνδυασμός διαφωνούντων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που θα αποτελέσει και το χώρο υποδοχής όσων εναπόμειναν στο άλλοτε κραταιό κόμμα.

Εξ άλλου από πολλές πλευρές θεωρείται δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία που έχει το πάνω χέρι στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου θα βάλει βέτο για την υποψηφιότητα ορισμένων προσώπων όπως της Ντίνας Νικολάκου, που είναι "κόκκινο πανί" για τα στελέχη της για πολλούς λόγους. Με δεδομένα όλα αυτά, αν κερδίσει τις εκλογές ο (νυν) εκλεκτός της, κατά πάσα πιθανότητα θα δει να "αποψιλώνεται" από το περιβάλλον του και το μηχανισμό του να ξηλώνεται έτσι ώστε να καταστεί πολιτικά ακίνδυνος.

Πέραν τούτου όμως η Νέα Δημοκρατία στη συνεργασία της με τον Τατούλη θα πρέπει να αντιμετωπίσει σειρά ζητημάτων που "καίνε" και βρίσκουν αντίθετα στελέχη και τοπικές κοινωνίες. Το πρώτο είναι αυτό που έχει να κάνει με τη μονάδα διαχείρισης σκουπιδιών στην Καλλιρρόη. Και το δεύτερο με την αποσαφήνιση ότι έχει κλείσει οριστικά η υπόθεση της εκμετάλλευσης λιγνιτών στην Ανατολική Πυλία. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

πηγή: Ελευθερία Μεσσηνίας

Keywords
Τυχαία Θέματα