Ομάδα διαπραγμάτευσης στέλνει ο Ομπάμα στην Ελλάδα

Την απόφαση να στείλει αποστολή στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση πήρε ο Μπάρακ Ομπάμα. Στόχος των συναντήσεων με την αμερικανική αποστολή είναι να βρεθεί λύση για το ελληνικό χρέος.

Επικεφαλής της ομάδας των αξιωματούχων θα είναι ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις, Daleep Singh.

Σε παλαιότερες

αποστολές του στην Ευρώπη, ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών συζήτησε ζητήματα που αφορούσαν την "ενίσχυση της παγκόσμιας ανάπτυξης, την προώθηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και την προώθηση του κοινού μας στόχου για τη Συμφωνία Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Συνεργασίας (ΤΤΙΡ)".

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega η ομάδα αυτή θα αναλάβει την μεσολάβηση μεταξύ της Αθήνας και των Βρυξελλών, ούτως ώστε να βρεθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση, για να τερματιστεί η αντιπαράθεση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της.

Η αποστολή των Αμερικανών έρχεται σε συνέχεια της επικοινωνίας που υπήρχε τόσο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Μπάρακ Ομπάμα όσο και του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Τζακ Λιού την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Ομπάμα και Μέρκελ θα συζητήσουν και για την Ελλάδα

Η στροφή του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα