Ολοκληρώθηκε η παθητική επιθεώρηση Ελβετικών Δυνάμεων στο πλαίσιο του "Κειμένου της Βιέννης"

Ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση στη Διοίκηση Ενόπλων Δυνάμεων (Joint Force Command) της Ελβετίας από πολυεθνική ομάδα αξιολογητών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν και δύο Έλληνες επιθεωρητές. Η επιθεώρηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε εφαρμογή του Κειμένου της Βιέννης 2011, το διάστημα από 12 έως 15 Μαΐου 2014, και ανακοινώθηκε χθες από το ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ,

«Το Κείμενο της Βιέννης 2011 είναι ένα, πολιτικά, δεσμευτικό έγγραφο το οποίο συνιστά ένα διευρυμένο κατάλογο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας (ΜΟΕΑ)», βάσει του οποίου προβλέπονται αμοιβαίες επισκέψεις επιθεωρητών, με σκοπό την επαλήθευση των ετησίων στοιχείων που περιλαμβάνουν την διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων εντός των ορίων καθορισμένης περιοχής και τα οποία ανταλλάσσουν οι συμβαλλόμενες χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αξιολογήσεις αυτές πραγματοποιούνται σε ενεργές μονάδες και σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας των κρατών-μελών του ΟΑΣΕ, ενώ εξαιρείται το Πολεμικό Ναυτικό και κατ’ επέκταση οι ναυτικές δυνάμεις κάθε είδους.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα