Οι βαρόνοι "ρίχνουν κόκκινο" στο ΜΕGA

Αρνητικοί στο να ρίξουν ζεστό χρήμα στη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, οι μεγαλομέτοχοι του MEGA, Βαρδής Βαρδινογιάννης, Γιώργος Μπόμπολας και Σταύρος Ψυχάρης, οι οποίοι προφανώς, βλέποντας τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης, έχουν αρχίσει να κρατούν αποστάσεις.

Οπως, αναφέρουν όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο, το τελευταίο διάστημα οι επαφές που είχαν οι τρεις απέβησαν άκαρπες και το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει

μεγάλος προβληματισμός αναφορικά με τα κόστη λειτουργίας του Μεγάλου Καναλιού. Ανεξάρτητα από οποιαδήποτε κίνηση, αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει ζημιές 7 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο, τις οποίες έως το τέλος της χρονιάς θα έχει διπλασιάσει και, αν δεν μπουν λεφτά στο ταμείο, τότε θα έχει ζήτημα συνέχισης της λειτουργίας της.

Τα παραπάνω επισημαίνει για μία ακόμη φορά ο ορκωτός ελεγκτής: «Παρά τις συσσωρευμένες ζημιές, η διοίκηση έχει την πεποίθηση ότι µε την ακολουθούμενη πιστοδοτική και πιστοληπτική πολιτική και τη στήριξη των κυρίων μετόχων της, που εκφράστηκε µε διαδοχικές αυξήσεις κεφαλαίου, θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας και θα αντιμετωπιστεί η ενδεχόµενη ανεπάρκεια κεφαλαίου κίνησης για τους επόµενους δώδεκα μήνες».

Το ζήτημα είναι αν θα καταλήξουν σε νέα απόφαση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με τον Σταύρο Ψυχάρη και τον Γιώργο Μπόμπολα να έχουν να αντιμετωπίσουν τα κενά στον «Πήγασο» και τον ΔΟΛ, ή αν θα προκύψει μια συμφωνία «ανακατανομής» των ισορροπιών, με την προσθήκη και του STAR στο σχήμα. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία έχει ολοκληρώσει τον φορολογικό έλεγχο μέχρι και τη χρήση του 2009, οπότε και προέκυψε επιπλέον φόρος 2.146.407 ευρώ για το διάστημα 2005-2008, ο οποίος και πληρώθηκε σε 36 δόσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα