"Θυσία στο Σατανά " υποστήριξε ο δράστης για τη δολοφονία άστεγη στη Γλυφάδα


Ο δράστης παρακολούθησε στις ειδήσεις την επόμενη του Πάσχα ρεπορτάζ για τον εντοπισμό της σορού της άστεγη στη Γλυφάδα. Είχε ομολογήσει τη δολοφονία της γυναίκας, στον πατέρα του, ο οποίος τον προέτρεψε να παραδοθεί στην Αστυνομία, ομολογία που ανακάλεσε στη συνέχεια ως ψευδή. Είχε αναφερθεί σε inbox συζήτηση με χρήστη του διαδικτύου στην "λατρευτική" με αναφορά στη δολοφονία

της άστεγη γυναίκας.
Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη (19/06) ζήτησε κι έλαβε ο 21χρονος όποτε και θα οδηγηθεί ενώπιον του 19ου τακτικού Ανακριτή ο 21χρονος, αίτημα εξέτασης γαι διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης θα ζητήσει ο συνήγορος του.

Η επιλογή της 41χρονης άστεγη Ειρήνης Τσάβαρη, ήταν τυχαία. "Ήταν το σημάδι του Εωσφόρου που μου έδειξε τη θυσία" θα ομολογήσει σχεδόν δύο μήνες από τη δολοφονία της, ενώπιον των Αξιωματικών της Ασφάλεια Αττικής. " Η Ειρήνη Τσάβαρη τους τελευταίους μήνες, είχε εγκαταλείψει το σπίτι της, τον υπέγηρο πατέρα και τον αδελφόν της, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα και έμενε στους δρόμους και στα παγκάκια. Ανήμερα του Πάσχα (20/04), είχε εντοπισθεί από κάτοικο της περιοχής νεκρή στην πλατεία Βάσως Κατράκη στη Γλυφάδα.
Ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου είναι σχεδόν 22 χρονών, παιδί μιας μέσης οικογένειας, κάτοικος Γλυφάδας. Οι γονείς του συνταξιούχοι - ηθοποιός ο πατέρας, υπάλληλος του ΙΚΑ η μητέρα - και έχει έναν ακόμα αδελφό.

Από έφηβος, είχε "μεταφυσικές ανησυχίες" και αναζητήσεις, ενώ ήταν χρήστης ουσιών. Τα προβλήματα εντάχθηκαν όσο πλησίαζε στην ενηλικίωση όπως και οι μεταφυσικές αναζητήσεις του, ανατρέχοντας σε βιβλιογραφίες και το ενδιαφέρον του στράφηκε στην αποκρουστική βιβλιογραφία, ενώ αναζητούσε διέξοδος σε διαδικτυακές συζητήσεις. Στο στρατό δεν υπηρέτησε, κρίθηκε Ι5 λόγω της χρήσης ουσιών, ενώ η οικογένεια του, είχε καταφύγει μέχρι και στην Εισαγγελία ζητώντας τον εγκλεισμό του αν και ανήλικος σε Ψυχιατρική Κλινική, με το δημόσιο Ψυχιατρείο να αρνείται τη νοσηλεία του λόγω ..ανηλικότητας. Στη συνέχεια με ιδιώτες γιατρούς και φαρμακευτική αγωγή, οι γονείς του, κατέβαλαν προσπάθεια να λαμβάνει τα φάρμακα του, με τον ίδιο να αρνείται να συνεργαστεί.

" Λυπάμαι βαθύτατα για τον άδικο χαμό αυτής της γυναίκας .Ο γιος μου είναι βαθύτατα άρρωστος ψυχικά και χρήστης ναρκωτικών. Παλεύω εδώ και χρόνια .Τα έχω πει όλα στην αστυνομία Όταν το είχε κάνει το Πάσχα μου το είχε πει ,είχε μιλήσει μαζί μου. Μου έλεγε διάφορα κατά καιρούς για να με εκβιάζει να του δίνω χρήματα" ανέφερε σε δήλωσή (17/06) του ο πατέρας του 22χρονου Αλέξανδρου Παπαγεωργίου, Τηλέμαχος.

Ως μοναχικός άνθρωπος χαρακτηρίζεται ο 22χρονος, με ενδείξεις ψυχοπαθητικής συμπεριφοράς. Απέφευγε να βγαίνει από το σπίτι του και να έχει κοινωνικές επαφές.


Ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, όμως, ήθελε να επικοινωνήσει την πράξη του. Να μιλήσει για τη θυσία που προσέφερε στον Εωσφόρο του. Άφησε στον τόπο του εγκλήματος υπογραφή του με το αιματηρό του αποτύπωμα, ενώ έκανε αναφορές για την πράξη του στο διαδίκτυο.

Όπως είπε στους Αστυνομικούς, κατά την ομολογία του, "προσέφερε ως θυσία στον Εωσφόρο, το βράδυ της Ανάστασης τη 40χρονη που εντόπισε τυχαία, να ψάχνει στο πάρκο που βρίσκεται σε απόσταση σχεδόν 900 μέτρα από τον σπίτι του, παγκάκι για να κοιμηθεί". Ανέφερε επίσης, ότι "όταν την είδε μπροστά του, το θεώρησε σημάδι για τη θυσία που θα προσέφερε", και τη σκότωσε, χτυπώντας την αρχικά με μια πέτρα και στη συνέχεια της κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι, καθιστώντας αδύνατη την ταυτοποίηση και αναγνώριση της.

Στις έρευνες τις Αστυνομίας, είχε εντοπισθεί η πέτρα με την οποία είχε είχε δολοφονήσει την άστεγη γυναίκα, σε πλαστική σακούλα σε κάδο απορριμάτων με το αίμα του δράστη και του θυμάται να προσδιορίζουν το όργανο του εγκλήματος. Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, είχε ξεκαθαρίσει ότι ο δράστης ήταν άνδρας ενώ επελέγη κατά τη δημοσιοποίηση της δολοφονίας, να μη δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία τα οποία είχα προκύψει κατά την προανακριτική διερεύνηση της υπόθεσης. Το αιματηρό αποτύπωμα με την αναγραφή σε παρακείμενο παγκάκι του συμβολισμού 666 και του ανάποδου σταυρού. Όπως ομολόγησε αργότερα είχε κόψει με γυαλί το χέρι του, και με το αίμα του άφησε την "υπογραφή" του στο παγκάκι.

Με την έρευνα να προσδιορίζεται σε άτομα των όποιον το κίνητρο είχε θρησκευτικό υπόβαθρο, σε μια "αντικατοπτρικη αντίληψη του Χριστιανισμού" όπως αναφέρεται και στη δικογραφία, επέλεξε την εμένα της Ανάστασης του Πάσχα σε «απάντηση» στο Αναστάσιμο μήνυμα της ζωής, με θάνατο.. Ενώ σε διαλόγους του στο διαδίκτυο μέσω του FB ο 22χρονος είχε αναφέρει στη "λατρευτική" την οποία είχε τελεστεί, με τη δολοφονία της γυναίκας.

Συνομιλίες του 22χρονου σε chat rooms, με χρήστες του διαδικτύου, έχουν αποτυπωθεί και στην πολυσέλιδη δικογραφία, με κάποιους από τους συνομιλητές του να έχουν δώσει και κατάθεση στους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση. Σε ραντεβού "ανταλλαγής απόψεων" ο 22χρονος συνελήφθη (16/06).

Όπως ομολόγησε ο ίδιος στους αστυνομικούς ο 22χρονος Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, η επόμενη θυσία που θα "προσέφερε" στον Εωσφόρο, θα ήταν το Σάββατο, 21 Ιουνίου - ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, ημέρα τελετουργικό λατρείας των "οπαδών του Εωσφόρου".

Νωρίς το μεσημέρι ( 17/06) οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ΠΔ για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατοχή ναρκωτικών -κατασχέθηκαν στο σπίτι του 168γρμ κάνναβης- και τον παρέπεμψε να απολογηθεί ενώπιον του 19ου Τακτικού Ανακριτή (19/06).

Keywords
Τυχαία Θέματα