Οι σειρήνες του πολέμου ηχούν ξανά στη Γάζα

Οι σειρήνες ήχησαν στην πόλη Ασκελόν του νότιου Ισραήλ, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, όπου μία ρουκέτα αναχαιτίσθηκε από το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα, με βάση τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η 72ωρη εκεχειρία στη Γάζα έληξε στις οκτώ το πρωί, καθώς οι συζητήσεις δεν απέδωσαν καρπούς. Σύμφωνα με τις Υπηρεσίες Άμυνας του Ισραήλ μέσα στα 30 πρώτα λεπτά τουλάχιστον πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν στο νότιο τμήμα της χώρας. Χιλιάδες κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας εγκαταλείπουν τα σπίτια τους φοβούμενοι νέες ισραηλινές επιδρομές, μετά την λήξη ισχύος της εκεχειρίας.

Αν

και οι διαπραγματεύσεις μέχρι και αυτή την ώρα συνεχίζονται, λίγο πριν την εκπνοή της τριήμερης κατάπαυσης του πυρός το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ότι δεν θα παρατείνει την ισχύ της εκεχειρίας στον παλαιστινιακό θύλακα, διότι το Ισραήλ αρνείται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του.

«Αρνούμαστε να παρατείνουμε αυτήν την εκεχειρία, είναι η τελική απόφαση, το Ισραήλ δεν έχει προτείνει τίποτε», δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται υπό αιγυπτιακή διαμεσολάβηση στο Κάιρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα