E banking: Η τράπεζα στην... παραλία

10:43 8/8/2014 - Πηγή: Matrix24

Μπορεί η Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα να έχουν αδειάσει, καθώς οι περισσότεροι ξεκλέβουν κάποιες ημέρες ή εβδομάδες για διακοπές, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σε «διακοπές» βρίσκονται και οι οικονομικές υποχρεώσεις.

ΔΕΗ, φόροι, τηλέφωνα, νερό, στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, ασφαλιστικά συμβόλαια και πολλά άλλα περιμένουν την πληρωμή τους αδιαφορώντας για το αν εσείς απολαμβάνεται

τον ήλιο και την παραλία. Οι ημερομηνίες εξόφλησης πλησιάζουν.

Όμως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθώς με λίγα κλικ μπορείτε να κάνετε τα πάντα, τουλάχιστον όλα όσα έχουν να κάνουν με τον τραπεζικό σας λογαριασμό και την εξόφληση τον υποχρεώσεών σας.

Λίγο πριν το δροσερό πρωινό μπάνιο μπορείτε να πληρώσετε το στεγαστικό σας δάνειο ή την πιστωτική σας κάρτα. Αμέσως μετά τον μεσημεριανό ύπνο μπορείτε να εξοφλήσετε λογαριασμούς ΔEH, OTE, EYΔAΠ, κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας, ασφαλιστηρίων συμβολαίων. Λίγο πριν την βραδινή έξοδο μπορείτε να μεταφέρετε χρήματα στα παιδιά σας ή σε τρίτους στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Και αν η γοητεία του χρηματιστηρίου σας κεντρίζει μπορείτε να αγοράστε και να πουλήστε μετοχές. Και όλα αυτά από τον υπολογιστή σας, όποια στιγμή, μέσω του internet banking! Μέσω του internet banking μπορείτε να εξοφλήσετε την πιστωτική σας κάρτα, να πληρώσετε ασφαλιστικά συμβόλαια, το λογαριασμό του τηλεφώνου ή του κινητού, λογαριασμούς προς το δημόσιο (ΦΠΑ, φόροι κ.α.).

Στελέχη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (EET) σημειώνουν ότι με το internet banking μπορεί κανείς να αποκτήσει τον έλεγχο των οικονομικών του κάθε στιγμή, εξασφαλίζοντας 24ωρη πρόσβαση στις τραπεζικές υπηρεσίες.

Επιπλέον το internet banking είναι εξαιρετικά οικονομικό καθώς κατά κανόνα οι συναλλαγές μέσω υπολογιστή επιβαρύνονται με έξοδα συναλλαγών κατά πολύ χαμηλότερα των εξόδων που επιβαρύνονται οι αντίστοιχες συναλλαγές μέσω του τραπεζικού καταστήματος. Μάλιστα πολλές εργασίες μέσω internet πραγματοποιούνται δωρεάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση των υπηρεσιών του internet banking δεν γίνονται μέσω συγκεκριμένου υπολογιστή. Έτσι μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει τις συναλλαγές του από οποιονδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή και από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Σημειώνεται ότι μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί το internet banking όλων των τραπεζών με τις οποίες συνεργάζεται. Τo μόνο που χρειάζεται είναι να εγγραφεί κανείς στην υπηρεσία για να αποκτήσει τους μυστικούς προσωπικούς κωδικούς.

Τι μπορείτε να κάνετε μέσω internet banking

-- ενημερώνεστε για υπόλοιπα και κινήσεις των λογαριασμών, πιστωτικών καρτών, δανείων και επενδύσεών σας

-- μεταφέρετε χρήματα σε λογαριασμούς δικούς σας ή τρίτων, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό

-- πληρώνετε πιστωτικές κάρτες και δάνεια

-- εξοφλείτε λογαριασμούς ΔEH, OTE, EYΔAΠ, κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας, ασφαλιστηρίων συμβολαίων

-- πραγματοποιείτε αγοραπωλησία μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων

-- κάνετε αίτηση για μπλοκ επιταγών, πάγιες εντολές (μεταφορών και πληρωμών) και άλλα

-- λαμβάνετε ενημέρωση για τις συναλλαγές σας ακόμα και με sms ή e-mail

και αν έχετε επιχειρηματική δραστηριότητα να:

-- πληρώνετε Φόρο Εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠA, IKA, TEBE, Εργόσημο

-- πραγματοποιείτε τη μισθοδοσία του προσωπικού σας

-- πληρώνετε μαζικά τους συνεργάτες και προμηθευτές σας αλλά και πολλά άλλα.

-- οι περισσότερες τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα αγοράς ή πώλησης μετοχών

Πως εξασφαλίζεται η ασφάλεια

Το μείζον θέμα για τους περισσότερους πάντως είναι η ασφάλεια των συναλλαγών. ο φόβος για τις δυνατότητες και τους κινδύνους από επιθέσεις χάκερς είναι κάτι που αποτρέπει πολλούς από το να κάνουν χρήση του internet banking.

Οι τράπεζες πάντως υπογραμμίζουν αφενός ότι χρησιμοποιείται τεχνολογία αιχμής και αφετέρου ότι υπάρχουν πολλές δικλείδες ασφαλείας και προστασίας των συναλλασσομένων. Στο πλαίσιο αυτό σε κάθε εκτελούμενη συναλλαγή μέσω internet γίνεται κρυπτογράφηση (128bit encryption). Επίσης για τη χρήση της υπηρεσίας απαιτείται η πληκτρολόγηση των προσωπικών κωδικών ασφαλείας (Κωδικός Συνδρομητή, Μυστικός Κωδικός προσβάσεως) ενώ σε περίπτωση που επιχειρηθεί σύνδεση με την υπηρεσία και πληκτρολογηθεί για συνεχόμενες φορές λάθος ο μυστικός κωδικός, η συνδρομή «κλειδώνεται» αυτόματα. Αυτό που πάντα πρέπει να έχει κάποιος στο μυαλό του είναι ότι ποτέ η τράπεζα ή κάποιος άλλος θεσμικός οργανισμός δεν θα ζητήσει ποτέ των κωδικό σας ή άλλα προσωπικά στοιχεία.

Keywords
Αναζητήσεις
μπορω να πληρωσω το ενφια μεσω διαδικτυου , πως να πληρωσω τη δεη απο τον υπολογιστη μου
Τυχαία Θέματα