Οι (παρα)αμοντάριστες σκέψεις μου!

Αναγνωστάρια μου, πολύ μου κάνει ο Οσκαρ Γουάιλντ (de profundis): « Είμαστε όλοι μέσα στον βούρκο, όμως μερικοί από εμάς κοιτάζουμε τ’ άστρα». Και επειδή γύρω μας κροταλίζει ο θάνατος και επειδή δεν μπορώ να βρω το παραμικρό για να ωραιοποιήσω το «σφαγείο» που απλώνεται γύρω μου, θα γραπωθώ από τη μυρωδιά του βότσαλου, τα πολλά μπλε που θ’ αφήσω να κυλήσουν στο μυαλό μου, θα καώ στον ήλιο, κόντρα στους ειδικούς που προειδοποιούν, γιατί… γιατί έχω ανάγκη και εγώ όπως εσείς να αισθανθούμε ότι ζούμε. Αυτές οι γραμμές, μοναδική παρένθεση

στην αβάσταχτη ελαφρότητα μιας σελίδας που νιώθει έτοιμη να γίνει «χαρτί τουαλέτας» όταν μαθαίνει ότι ο «Σουλεϊμάν» παίρνει 78.000 ευρώ το επεισόδιο.

Με την προσδοκία ότι διαθέτω τον εαυτό μου να χρησιμοποιηθώ και ως αμπαζούρ vivant σε τούρκικο σίριαλ, κάντε μπουρμπουλήθρες στον φραπέ και διαβάστε με, πριν με χρησιμοποιήσετε για οικιακή χρήση. Και ξεκινάμε... Το «Joy» του ΣΚΑΪ και η επικαιρότητα = καμία σχέση. Είδα τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου να κάνει συνέντευξη στη Νάντια Μπουλέ. Εξαιρετικά ανθρώπινη η Νάντια, καθώς η γυναίκα είχε αποδεχθεί την πρόσκληση αποφασισμένη να εκτεθεί. Οταν όμως ρωτήθηκε για το πώς βλέπει τους Κωστόπουλο - Μπαλατσινού στο πρωινό του Μega, ε... καλό Πάσχα ήθελα να ευχηθώ ολόψυχα.

«Κομμένη» και υπερβολική

Πραγματικά δεν ξέρω ποιοι είναι εκείνοι που θέλουν να εκθέτουν συχνά-πυκνά τη Ράνια Θρασκιά, αλλά η ιστορία εξελίσσεται σαν το παραμύθι με τον λύκο στα πρόβατα. Ρωτήθηκε ο Μάρκος Σεφερλής αν «έκλεισε την πόρτα στη Θρασκιά και τον Ουγγαρέζο». Απάντησε λοιπόν ο ηθοποιός ότι «ποτέ δεν έκλεισα πόρτα, γιατί το κανάλι, όπως με διαβεβαίωσε, δεν είχε κάνει ποτέ πρόταση στη Ράνια για την πρωινή ζώνη». Επειδή, χρόνια τώρα, η Ράνια Θρασκιά φέρεται ως υποψήφια εκπομπάρχισσα, σύμφωνα με δεκάδες δημοσιεύματα, τόσο για εκπομπές του Μega όσο και για τον ΑΝΤ1, ας συμμεριστούν όσοι γράφουν ότι αν δεν διασταυρώνουν τις πληροφορίες, εκθέτουν περισσότερο παρά διαφημίζουν. Και τώρα ο λόγος για ένα ακόμη πρόσωπο της τηλεόρασης. Την Ελένη Τσολάκη, η οποία χρειάζεται λίγο «κόφτη». Χαριτωμένη, έξυπνη, πληθωρική, τσαχπίνα, αλλά φλερτάρει με την υπερβολή σε σημείο έκθεσης. Αγωνιά τόσο πολύ για να φανεί, που δεν περιμένει να ολοκληρώσει ο καλεσμένος την απάντηση στην πρώτη ερώτηση και «μπαίνει», με αποτέλεσμα να γειώνει το θέμα.

Τα είπε όπως πρέπει

Ο Δημήτρης Παπανώτας είναι βέβαιο ότι ξέρει πότε να παρεμβαίνει. Η παρουσία του στις εκπομπές δεν υπήρξε ποτέ ούτε χλιαρή ούτε αδιάφορη, αλλά ούτε και σαχλή, όπως πολλών. Εξαιρετικά εύστοχα τα όσα είπε για τους γάμους-express και τους χωρισμούς-express των «celebrities». Το αρνητικό στην κουβέντα ήταν η προσπάθεια των υπολοίπων να αναχαιτίσουν την επιχειρηματολογία του, σε σημείο που να τον «κόβουν» μμμ... άγαρμπα. Καλές είναι οι δημόσιες σχέσεις, αλλά επειδή και οι τηλεθεατές βλάκες δεν είναι, ας αφήνουν χώρο οι συνεργάτες της εκπομπής και στην άποψη της «κοινής γνώμης». Τώρα, για το αν κάποιοι θα ενοχληθούν απ’ όσα λέει, ας φροντίσουν να μην τροφοδοτούν τα περιοδικά με όλες τις στάσεις που μπορούν να πάρουν πάνω σε μια ξαπλώστρα.

Καλημέρα με ευγένεια

Βλέπω τη Λίζα Δουκακάρου στο πρωινό του Μεγάλου Καναλιού και διαπιστώνω για ακόμη μία φορά πόσο σημαντικό είναι για τον τηλεθεατή να τον καλημερίζουν με ευγένεια. Την παρακολουθώ (χαρά στο κουράγιο της να ισιώνει το μαλλί ξημερώματα. Και μόνο στη σκέψη με πιάνει νευρασθένεια) και νιώθω ότι σέβεται αυτούς που επιλέγουν το κανάλι για να ενημερωθούν. Δεν τσιρίζει, δεν παραμονεύει με μάτι γυάλινο (το έχω δει ούτε μία ούτε δύο ούτε τρεις) να αρπάξει το σημείο στίξης από τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, δεν θίγει τον συνομιλητή της, δεν ειρωνεύεται και δείχνει πάντα διαβασμένη. Ναι, η Λίζα Δουκακάρου δεν έχει αγωνία να αποδείξει τίποτα και γι’ αυτό είναι μια χαρά! Πολύ ωραία «δένει» και με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, αλλά αναρωτιέμαι: ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος θα αντικαταστήσει και τον Θοδωρή Κολυδά;

Τα δύο άκρα επαγγελματισμού

Και μιας και ο λόγος παραπάνω στις δημοσιογράφους που ξέρουν τι κάνουν, πώς το κάνουν και γιατί, σε αυτές ανήκει και η Λίδα Μπόλα. Αν και η κατηγορία στην οποία νιώθει άνετα είναι τα διεθνή θέματα, ατακάρει τον Λυριτζή, χωρίς εξυπνακίστικη διάθεση, και είναι στυλιστικά σωστή, καθώς «είδηση» δεν είναι το ντεκολτέ της, αλλά οι ειδήσεις. Πόσο σημαντικό, μα πόσο σημαντικό είναι, αλλά και πόσο λείπει το να μην «εκβιάζεις» να σε προσέξουν.

Και τώρα ένα κουίζ από τον καλλιτεχνικό χώρο. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τη σχέση του με πάρα πολύ διάσημη γυναίκα. Τα χρόνια πέρασαν, η σχέση έγινε ανάμνηση. Το συγκεκριμένο αγόρι επελέγη να παίξει σε μια σημαντικότατη θεατρική παράσταση. Ο σκηνοθέτης, εξαιρετικά ταλαντούχος! Το έργο, επίσης συγκλονιστικό. Η παράσταση ανέβηκε και το αποτέλεσμα, περίφημο. Το αγόρι που κανένας δεν πίστευε ότι θα μπορούσε κάποτε να απαγγείλει με συναίσθημα το ποίημα «Τι είναι η πατρίδα μας, μην είναι οι κάμποι...» μεταμορφώθηκε σε ηθοποιό. Ο σκηνοθέτης φυσικά είχε κάνει θαύματα, αλλά... κάποια στιγμή, επειδή οι εισπράξεις για έναν μήνα παρουσίαζαν μικρή κάμψη, ζήτησε από το συγκεκριμένο αγόρι να δείξει υπομονή για μία εβδομάδα.

Εκείνο (το αγόρι), νιώθοντας «Αντονι Χόπκινς πια», γύρισε και του είπε: «Τρεις μέρες θα περιμένω. Αν σου αρέσει». Ο πολύ έμπειρος θεατράνθρωπος ανταπάντησε: «Σε μία εβδομάδα θα έχεις όλα τα χρήματα». Και ο «Αντονι Χόπκινς» της ιστορίας μας απάντησε: «Κολύμπα».

Το περιστατικό μού το είχε διηγηθεί αυτόπτης μάρτυρας, κυρία ηθοποιός, με πολλά γαλόνια στην πλάτη της. Είχα γίνει θηρίο. Το συγκεκριμένο ψωνάκι εμφανίστηκε κάποτε και στην τηλεόραση... Η παρουσία του; Μεγαλύτερη εντύπωση έκανε το ντεκόρ πίσω από την παρουσιάστρια παρά εκείνος.

Γι’ αυτό και πάρα πολύ χάρηκα που τα χαμπέρια για τη συμπεριφορά του έχουν διαδοθεί σε όλο το καλλιτεχνικό κύκλωμα, με αποτέλεσμα πολύ, πολύ, πολύ γνωστός σεναριογράφος να τον «κόψει» ακόμη και από την ακρόαση. Είμαστε πολύ μικρό χωριό και τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα.

-Κατερίνα Λάσπα (ωραία και γυμνασμένη πολύ).

«Δεν νομίζω να τολμήσω επέμβαση με νυστέρι, εκτός πια αν γεμίσω ρυτίδες. Μπότοξ έχω κάνει στο μέτωπο για τις ρυτίδες που μου άφησε το ύπτιο, όταν κοιτούσα τον τοίχο στην πισίνα για τον τερματισμό». (Δήλωσε στο περιοδικό «Εγώ»)

Συμπληρώνω: Και εγώ, Κατερίνα μου, μπότοξ στο ίδιο σημείο έχω κάνει, αλλά όχι από το ύπτιο, από τη μάσκαρα. Γελάς; Για προσπάθησε να βάλεις μάσκαρα... Σουρώνει το μέτωπο ακαριαία, άσε που βάλε - βάλε γεμίζεις και ρυτίδες γύρω από το στόμα!

- Ελένη Χατζίδου (πολύ σέξι τραγουδίστρια): «Πέταξε» έξω από το καμαρίνι της τον τύπο που της «έβαλε χέρι». Η μαρτυρία της, συγκλονιστική: «Πριν από έναν μήνα δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση από fan μου. Απλωσε χέρι πάνω μου. Ηταν σοκαριστικό. Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Τρελάθηκα. Τον έδιωξα απευθείας». Νομίζω ότι δεν θα σας κατηγορήσει κανένας, Ελένη, ως αφιλόξενη.

Keywords
Τυχαία Θέματα