Οι (παρα)αμοντάριστες σκέψεις μου

Εξαιρετικά αφιερωµένο (το απόσπασµα της σελίδας τούτης) στην Κυρία Μαρία (Ρεπούση). Πάντα σχετικά µε τη δήλωση ότι τα αρχαία ελληνικά είναι «νεκρή γλώσσα».

Κυρία Μαρία µου, όταν επισκέπτεστε τον γυναικολόγο σας, πιθανόν να κάνετε υπερηχογράφηµα στις ωοθήκες σας (λέξη που προέρχεται από το Ωό = αβγό). Τι του λέτε; (του γυναικολόγου). Με πονάνε οι αβγοθήκες µου ή µε πονάνε οι ωοθήκες µου; Αν είχε νεκρωθεί το «ωό», αντί για ωοθήκες θα είχαµε αβγοθήκες, εµείς οι κυρίες.

Και στην ιατρική διεθνή διάλεκτο η συγκεκριµένη λέξη αποδίδεται, κυρία Μαρία µου, ως ootheque.

Συνεχίζω το µίνι

φροντιστήριο για την προσφορά των «νεκρών» ελληνικών αρχαίων λέξεων, προτάσεων και γενικότερα της «νεκρής» αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας µε τον Schiller.

Αυτό το ανθρωπάκι, κυρία Μαρία µου, ήταν ποιητής, ιστορικός, ιατρός και φιλόσοφος. Ενα πρωινό ξύπνησε «παρµένος» και «τα ’χωσε» στους Ελληνες. «Kαταραµένε Ελληνα, τα βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωµετρία, φυσική, αστρονοµία, τίποτα δεν άφησες για εµάς». (Κάπως έπρεπε να δικαιολογήσει το τσάι του µε άλλους διανοούµενους και ξέσπασε).

Το παρακάτω γράφ’ το, κυρία Μαρία µου. Ο Σωκράτης το είπε. «Η µόρφωση, είπε, είναι θέµα συµπεριφοράς». Επίσης, για ν’ αλλάξω λίγο το κλίµα πριν σας βάλω, κυρία Μαρία µου, ν’ απαντήσετε, η λέξη «το παρόν» τι µέρος του λόγου είναι; ∆εν πειράζει, µην εκτίθεστε δηµοσίως, ψάξτε το µε την ησυχία σας στο σπίτι, κρυφά από τους συγγενείς.

Τώρα είναι µαζί

Να βρω λίγο τον καλό, αγαπηµένο µου εαυτό και να σχολιάσω, γιατί κρατιέµαι βδοµάδες να µην το γράψω, ότι τώρα, που η Ζήνα Κουτσελίνη είναι υπεύθυνη ψυχαγωγικού στον Alpha, τώρα που είδα και φωτογραφία της µαζί µε την Ελένη, τον Ζερβάκη (σκηνοθέτη της Ελένης από τα πρώτα χρόνια στον ΑNT1), την κυρία Γελαλή, χιλιάδες χρόνια αρχισυντάκτρια της Ελένης, σκέφτηκα ότι η Ζήνα σε δηµόσια ερώτησή της για το «ποια γυναίκα µετάνιωσε που την έκανε παρουσιάστρια» είχε δηλώσει «την Κατερίνα Καραβάτου». Φέτος θα συνεργαστούν (!), καθώς η Κατερίνα θα παρουσιάζει την εκποµπή «Μες στην καλή χαρά» τα Σαββατοκύριακα.

Για σας, κούκλες µου, που είστε ανυποψίαστες µε τα τηλεοπτικά, είναι σαν να βλέπαµε τον Μητσοτάκη να κάνει µασάζ µε αιθέρια έλαια στις πατούσες του Αντώνη Σαµαρά και τη Λιάνα Κανέλλη να µαγειρεύει σπανακόρυζο για τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Ζηνάκι, να σε δω να δίνεις και θέση πανελατζούς στη Σοφία Αλιµπέρτη και µετά θα δικαιούµαι να σου αλλάξω χρώµα στο µαλλί, έχοντας κάνει χιλιάδες µέτρα ως κοµµώτρια στο ιστορικό «µπικουτί». Αν θέλετε να χαλαρώσετε, αν θέλετε να κάνετε αποτοξίνωση, αν θέλετε να βρεθείτε σε κατάσταση ζεν.

Η αντίσταση του Γιώργου

Συντονιστείτε το πρωί µε τον Γιώργο Τράγκα και θα βρεθείτε να σηκώνετε οδοφράγµατα στον κήπο σας δίνοντας ρόλο στην ανιαρή µέχρι τώρα ζωή σας. Σύµφωνα µε τη λατρεία, που επειδή είµαι βιτσιόζα παρακολουθώ τη µελωδική εκποµπή του, ο τρόπος που αντιµετώπιζε στο «Κονσέρτο για πολυβόλα» τους Γερµανούς ο Κώστας Πρέκας ήταν «Τοµ και Τζέρι» σε σχέση µε την αντίσταση του διαχειριστή του χάους Γιώργου Τράγκα στη γερµανική επέλαση.

Αν µε συνταγή γιατρού παίρνετε χάπι πιέσεως ή ακόµη και αντισυλληπτικά, είναι φρόνιµο να τα έχετε πιει πριν ακούσετε ή δείτε τον Γιώργο Τράγκα να απευθύνεται στην τρόικα, τη Μέρκελ και σε οτιδήποτε γερµανικό. Φροντίστε, όσο κυκλοφορεί ο Τράγκας ανάµεσά µας, να «ντύσετε» τις Mercedes ως Nissan, το πλυντήριο Muller ως Ρitsos και γενικότερα ακόµη και αν έχετε στην κατοχή σας γερµανικό τετράποδο µεταµφιέστε το σε πρόβατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα