Οι νέοι µετοχικοί συσχετισµοί στο Mega

Νέα δεδοµένα στη µετοχική σύνθεση του Mega έφερε η πρόσφατη αύξηση µετοχικού κεφαλαίου, µε τον όµιλο Μπόµπολα να είναι πλέον ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στο κανάλι της Μεσογείων.

Πέρα από την όποια θέση καταλαµβάνουν οι τρεις ισχυροί, Βαρδινογιάννης, Ψυχάρης, Μπόµπολας, παρουσιάζει εξαιρετικά µεγάλο ενδιαφέρον να δούµε και πώς διαµορφώνεται η θέση που κατέχουν πλέον οι «µικροί» του Mega.

Με δεδοµένο ότι στην πρόσφατη αύξηση δεν µετείχαν οι επιχειρηµατίες

Βίκτωρ Ρέστης και ∆ηµήτρης Κοπελούζος, είναι λογικό να έχει µειωθεί το ποσοστό που κατείχαν µέχρι πρότινος στον Τηλέτυπο. Συγκεκριµένα, η θέση των δύο διαµορφώθηκε ως εξής: Η Benbay του Β. Ρέστη κατέχει πλέον το 3,19%, από 6,38%, και η Προµηθέας Gas το 1,47%, από 2,93%. Επί της ουσίας, η συµµετοχή των δύο επιχειρηµατικών οµίλων περιορίστηκε στο µισό.

Ανεξάρτητα, όµως, από τα παραπάνω, έχει ιδιαίτερη αξία η στάση που επέλεξαν να κρατήσουν οι Ρέστης - Κοπελούζος στη διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου. Το γεγονός ότι προτίµησαν να απέχουν µόνο τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρείται. Απεναντίας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ο βασικός λόγος της αποχής τους από τη διαδικασία έχει να κάνει µε τη βεβαιότητα που διατυπώνουν αναφορικά µε το µέλλον του µεγάλου καναλιού. Με απλά λόγια, οι δύο επιχειρηµατίες εκτιµούν ότι δεν πρόκειται σε καµία περίπτωση να βγει η άσκηση και ότι σύντοµα θα απαιτηθούν νέες «θυσίες» από τους µετόχους.

Κατά το παρελθόν, τόσο ο Βίκτωρ Ρέστης όσο και ο ∆ηµήτρης Κοπελούζος είχαν δείξει ενδιαφέρον για τη διεύρυνση της συµµετοχής τους στο Mega.

Ο τελευταίος άλλαξε ρότα αρκετά νωρίς, επικεντρώνοντας τη δράση του κυρίως στα ιντερνετικά media.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Ρέστη, η αλήθεια είναι ότι είχε ξεκινήσει µια κουβέντα τόσο µε την πλευρά Μπόµπολα όσο και µε την πλευρά Ψυχάρη, διερευνώντας το ενδεχόµενο περαιτέρω εµπλοκής στο Mega, αλλά και εισόδου στην εκτυπωτική µονάδα «Ιρις», στην οποία βασικοί µέτοχοι είναι ∆ΟΛ και «Πήγασος». Οι εξελίξεις στις δικαστικές υποθέσεις του επιχειρηµατία, όπως είναι λογικό, ήρθαν να ανατρέψουν τους όποιους σχεδιασµούς είχαν γίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα