Οι ισραηλινοί χαμηλώνουν τον πήχη για το φυσικό αέριο

Το κοίτασμα, πάντως, θεωρείται υψηλής ποιότητας και εντός των ορίων για οινομικά βιώσιμη ανάπτυξη και εκμετάλλευση

Λιγότερα από αυτά που ανακοινώθηκαν κατά την επιβεβαιωτική γεώτρηση φαίνεται πως είναι τελικά τα αποθέματα φυσικού αερίου στο τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

Το κοίτασμα, πάντως, θεωρείται υψηλής ποιότητας και εντός των ορίων για οινομικά βιώσιμη ανάπτυξη και εκμετάλλευση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκυρης ισραηλινής ιστοσελίδας Globes, οι εταιρείες Delek Drilling και Avner Oil ανακοίνωσαν αναθεωρημένα

αποτελέσματα από την πρόσφατη γεώτρηση στην Αφροδίτη.

Η έκθεση των δύο εταιρειών, που ετοιμάστηκε από τον οίκο Netherland, Sewell and Associates, Inc, αναφέρει πως η καλύτερη εν δυνάμει χωρητικότητα του κοιτάσματος έπεσε από το 5.2 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (tfc) στα 4.1 tfc. Ως βασικός λόγος αναφέρεται η πυκνότητα του στρώματος άμμου του κοιτάσματος. Σημειώνεται, πάνω, πως το ενδεχόμενο επιτυχίας σε αυτό το αμμώδες στρώμα ανέβηκε από 79% στο 95%.

Σύμφωνα, πάντα, με την έκθεση του διεθνούς οίκου, η ποσότητα του συμπυκνώματος φυσικού αερίου (μείγμα υγρών υδρογονανθράκων χαμηλής πυκνότητας [δεν είναι πετρέλαιο]) στο κοίτασμα φθάνει τα 8.1 εκατομμύρια βαρέλια. Στην προηγούμενη έκθεση, το συμπύκνωμα στο κοίτασμα είχε υπολογιστεί σε ποσότητες που δεν εξασφάλιζαν οικονομική βιωσιμότητα.

Τη συνολική χαμηλότερη εκτίμηση για την χωρητικότητα του κοιτάσματος αυξήθηκε κατά 30%, ενώ η υψηλότερη εκτίμηση έπεσε κατά 25%.

Οι δύο ισραηλινές εταιρείες εξήγησαν ότι σμίκρυνση της απόστασης μεταξύ της χαμηλότερης και υψηλότερης εκτίμησης είναι φυσική εξέλιξη καθώς προχωρούν οι εργασίες έρευνας και ανάπτυξης του κοιτάσματος

Keywords
Τυχαία Θέματα