Η ζωή που ζήσατε δεν υπάρχει...‏

Μπορεί οι δανειστές να προτείνουν κυνικά και ανερυθρίαστα : 'Κάντε πλειστηριασμούς και βρείτε σπίτια σε όσους τα χάσουν και κατασκευάστε καταλύματα για όσους χάσουν σπίτια', αλλά ούτε περιμέναμε, ούτε πολύ περισσότερο ελπίζαμε ποτέ διαφορετική στάση.

Γνωστές οι θέσεις και η οπτική τους απέναντι σε κράτη και λαούς. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε;

Ποια είναι η αντίδραση των δικών μας πολιτικών και εν προκειμένω του κ.Στουρνάρα που θεσμικά προασπίζει τα συμφέροντα της Ελλάδας

και το μέλλον των πολιτών της.

Γιατί αλήθεια, ώρες ώρες αναρωτιέμαι, όταν πηγαίνει ο κύριος Στουρνάρας και διαπραγματεύεται με την τρόϊκα, από ποιά πλευρά του τραπεζιού κάθεται;

Και δεν το σκέφτομαι αυτό, ξεκινώντας από το που έρχεται και που (ενδεχομένως θα) πάει ο κύριος υπουργός των Οικονομικών. Δικό του θέμα και το μέλλον του και το παρελθόν του.

Αλλά όταν ο Έλληνας διαπραγματευτής δηλώνει ότι "Οι φόροι στην Ελλάδα, τα έσοδα στην Ελλάδα τα φορολογικά, είναι χαμηλότερα από την Ευρωζώνη, περίπου 2 εκατοστιαίες μονάδες", οφείλω να αναρωτηθώ.

Κατ' αρχήν έχουν και οι λοιποί Ευρωπαίοι εισφορά "Αλληλεγγύης"; Γιατί αν είχαν και θα το ξέρανε ,απαιτώντας να πάρουν αυτή την ανταποδοτική αλληλεγγύη και θα ξηλώνανε τα πάντα.

Από τα παραρτήματα του ΟΑΕΔ που δίνει το χαμηλότερο επίδομα ανεργίας στην Ευρώπη, μέχρι τα ράντζα που νοσηλεύουν πρόχειρα κόσμο στα νοσοκομεία, τα σχολεία που κάνουν έρανο μεταξύ γονέων, για να μην ξεπαγιάσουν τα παιδάκια, αλλά και τα περιπολικά που δεν έρχονται όταν τους την πέφτουν οι ληστές, γιατί φευ, δεν άντεξε άλλο το πλήρωμα, να βάζει τη βενζίνη από την τσέπη του.

Και δεν συζητώ για τους πνιγμένους της πρώτης νεροποντής, με πρόσφατο παράδειγμα τη Ρόδο , που αν και κορυφαίος τουριστικός προορισμός παγκόσμια, εμφάνιζε και την παγκόσμια πρωτοτυπία να έχει δρόμο, την κοίτη του ποταμού της Κρεμαστής.

Πληρώνουν κι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ενοίκιο για το σπίτι που μάτωσαν (και ματώνουν ακόμα με τα κόκκινα δάνεια) για να αποκτήσουνε; Δηλαδή πληρώνουν το έκτακτο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, που έγινε μόνιμο και "πασπαλισμένο" και με ολίγο ΦΑΠ (Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας).

Πληρώνουν για δρόμους και γεφύρια που ολημερίς τα φτιάχνουν και ποτέ δεν τελειώνουν;

Πληρώνουν και οι Ευρωπαίοι "φόρο πολυτελείας", γιατί έχουν ένα αυτοκίνητο 2.000 κυβικών εκατοστών;

Πληρώνουν και οι λοιποί εταίροι μας τη βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης, ακριβότερο λόγω των υπέρογκων φόρων κατανάλωσης;

Ακόμα και στο επίπεδο των επιχειρήσεων. Οι Ιρλανδοί της Ευρωζώνης ή οι Βούλγαροι της Ε.Ε. και οι λοιποί που μας στερούνε και τις επενδύσεις γιατί φορολογούν τις επιχειρήσεις μέχρι και τρεις φορές κάτω από εμάς, είναι πιο βαριά φορολογημένοι από τους Έλληνες;

Άλλο ήθελε να μας πει ο κύριος Στουρνάρας. Ότι έτσι όπως σχεδιάζονται οι φόροι, βλέπε και την καθίζηση της κατανάλωσης στα πετρελαιοειδή ή με την αδυναμία του υπουργείου του, να πιάσει τη φοροδιαφυγή, τελικώς προκύπτει το μείον στα δημόσια έσοδα.

Για να μην πω και το τελευταίο, που δείχνει ακριβώς σε ποια πλευρά του τραπεζιού 'ανήκει' ο κύριος Στουρνάρας.

Στις ίδιες δηλώσεις που μας βρήκε "υποφορολογημένους", τι είπε και πέσανε τα μάρμαρα; "Οχι, όχι, δεν πιέζει για φόρους η τρόικα".

Για να μην θυμηθούμε εκείνη την περίφημη δήλωση του Αυγούστου που έλεγε: 'αν δεν γίνουν πλειστηριασμοί, θα πτωχεύσουν οι τράπεζες'

Φτάσαμε στο σημείο, ακόμη και οι δηλώσεις Τόμσεν να είναι συχνά πιο επιεικείς απ αυτές του Έλληνα υπουργού των Οικονομικών...

Άσε που ξέχασε ότι οι υπόλοιπες χώρες εκτός από φόρους έχουν και κράτος...Ανταποδοτικό!

Keywords
Τυχαία Θέματα