Οι άστοχες και αναληθείς «καταγγελίες» του ΣΚΑΪ για την ΕΠΟ και η αλήθεια για τους διεθνείς διαιτητές

Μωραίνει ο Θεός … Ρεζίλι γίνονται εκεί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ με την αγωνιώδη προσπάθειά τους να εφευρίσκουν «σκάνδαλα» σε βάρος της ΕΠΟ και της Διαιτησίας, προκειμένου να δικαιώνουν έτσι την κεντρική γραμμή πού θέλει την ενοχοποίηση της διαιτησίας, προκειμένου να χρησιμεύσει σαν άλλοθι για την διοικητική, οικονομική και αγωνιστική αποτυχία του κοινού αφεντικού με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το ότι πολλές

φορές γίνονται ρεζίλι, όμως, δεν φαίνεται να τους απασχολεί. Η «λογική» πού φαίνεται να επικρατεί, λέει ότι πρέπει να γίνονται συνεχώς καταγγελίες για ο,τιδήποτε, ακόμα και άστοχο, λανθασμένο, ή και ανύπαρκτο. Διότι, σου λέει, στο τέλος όλο και … κάτι θα μείνει για τους πιο αφελείς.

Ετσι και την περασμένη Κυριακή το βράδυ, εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ η … «είδηση» για το νέο τεράστιο σκάνδαλο της ΕΠΟ και της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Ποιο ήταν αυτό ; Ότι «η ΕΠΟ όχι μόνο δεν προέβη σε ανακοίνωση της απόφασης για τους διεθνείς διαιτητές, αλλά αυτή ( η απόφαση ) ελήφθη εκτάκτως από το ολιγομελές σχήμα της Εκτελεστικής Γραμματείας, παραβαίνοντας τον κανονισμό διαιτησίας». Και «όλα αυτά», πρόσθετε με πονηριά, «ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα του αθλητικού εισαγγελέα κ. Κορέα για στημένους αγώνες» !

Ασχετα πράγματα δηλαδή, άστοχα, ασύνδετα, αναληθή, ψευδέστατα. Όλα μαζί, φύρδην μύγδην, ανάκατα, συγκεχυμένα, ακριβώς για να συγκινηθεί το αφελέστερο μέρος των τηλεθεατών. Και το χειρότερο ; Όλα αυτά από – ή με τη συνεργία – επαγγελματιών δημοσιογράφων !

Ιδoύ λοιπόν πως έχουν στην πραγματικότητα τα πράγματα. Η ΕΠΟ είχε πράγματι την υποχρέωση να δηλώσει στην FIFA τους διαιτητές πού επέλεξε η ίδια να εκπροσωπούν την ελληνική διαιτησία στους αγώνες των διεθνών διοργανώσεων. Το διοικητικό της συμβούλιο, όπως γίνεται πάντα, εξουσιοδότησε την ( εξαμελή ) Εκτελεστική Γραμματεία να προχωρήσει στην επιλογή των ΕΠΤΑ διαιτητών πού θα προταθούν στην FIFA και οι οποίοι βεβαίως θα είναι οι διεθνείς διαιτητές μας για το 2014.

Αυτό έγινε τον περασμένο Αύγουστο και στις 20 Σεπτεμβρίου στάλθηκε στην FIFA η λίστα με τους διεθνείς διαιτητές και βοηθούς, ύστερα από απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, η οποία, όπως είπαμε, είχε ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΘΕΙ γι’ αυτή τη δουλειά από το ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Και για του λόγου το αληθές, οι διεθνείς διαιτητές πού ΗΔΗ έχουν δηλωθεί και ΗΔΗ συμμετέχουν σε αγώνες όλων των διεθνών διοργανώσεων, είναι οι Τάσος Κάκος, Μιχάλης Κουκουλάκης, Τάσος Σιδηρόπουλος, Ηλίας Σπάθας, Σταύρος Τριτσώνης, Θανάσης Γιάχος και Ανδρέας Παππάς.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της, η ΕΠΟ προχώρησε στην ΤΥΠΙΚΗ επικύρωση του πρακτικού της Εκτελεστικής της Επιτροπής, την οποία όπως είπαμε, είχε εξουσιοδοτήσει να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες επιλογής των διαιτητών.

Αυτά συνέβησαν, όλα νομότυπα, χωρίς να υπάρξει καμία παράβαση νόμων ή κανονισμών. ΟΙ διεθνείς μας διαιτητές σφυρίζουν κανονικότατα σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα, χωρίς να υπάρχει ή να έχει προβληθεί κανένα πρόβλημα συμμετοχής.

Οσον αφορά την εκ του πονηρού ανάμιξη του αθλητικού εισαγγελέα κ. Κορέα και της όποιας εισαγγελικής έρευνας με την οποία ασχολείται, είναι κάτι εντελώς άσχετο και ασύνδετο με την επιλογή των διεθνών διαιτητών. Αλλά είπαμε, κάποιοι πιστεύουν πως, όσα περισσότερα προσθέσουν στο τρύπιο κοφίνι των «καταγγελιών», τόσο πιο πολύ θα «πείσουν» για το ορθόν και αληθές της σκανδαλολογίας τους, χωρίς να τους ενδιαφέρει, ποσών, αν και πόσο χάνουν την αξιοπιστία τους και γίνονται ρεζίλι.

Άλλο είναι όμως για μένα το σημαντικό της ιστορίας. Εντάξει, αν ένας πανίσχυρος ιδιοκτήτης πάνω σε μία κρίση μισαλλοδοξίας προσπαθεί με πάθος να μειώσει τις επιτυχίες των αντιπάλων του, είναι κάτι μπορεί να θεωρηθεί και ως απλή γραφικότητα, στο όριο της γελοιότητας.

Όταν όμως για τα ψεύδη και τις αρλούμπες του, «χρησιμοποιούνται» και επαγγελματίες δημοσιογράφοι, το θέμα γίνεται πολύ πιο επικίνδυνο. Και όχι μόνο για την αξιοπιστία της δημοσιογραφίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα