Οι άνθρωποι του Γιάννη Δραγασάκη στο Brussels Group

Η αλλαγή σύνθεσης της ελληνικής διαπραγµατευτικής οµάδας ουσιαστικά επικύρωσε τις αλλαγές που γίνονταν µε έκτακτες αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα ή του Γιάννη ∆ραγασάκη. Το Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ είχε αποκαλύψει, µόλις δύο ηµέρες πριν από την ανακοίνωση του Μαξίµου, ότι ο πρωθυπουργός είχε «καπελώσει» τον υπουργό Οικονοµικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στο Brussels Group,

στέλνοντας τρεις δικούς του συνεργάτες στο Παρίσι για να παρακολουθούν και να παρεµβαίνουν από κοντά.

Σύµφωνα µε έγγραφα που δηµοσιεύθηκαν στη «∆ιαύγεια», αποκαλύπτεται άλλη µία πτυχή των διαπραγµατεύσεων, που ουσιαστικά σηµατοδοτεί την ολική επαναφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο προσκήνιο των επαφών µε τους εταίρους, κάτι που είχε διαφανεί από την επαναδραστηριοποίηση του Γιώργου Χουλιαράκη.

Συγκεκριµένα, οι δύο στενοί συνεργάτες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ∆ηµήτρης Λιάκος και Θάνος Μισδανίτης, µετέβησαν στη γαλλική πρωτεύουσα για τη συνεδρίαση του Brussels Group, ενώ σύµφωνα µε πληροφορίες θα συµµετάσχουν και στις επόµενες συναντήσεις του Παρισιού. Γενικά έχουν επωµισθεί να παρακολουθούν τις διαπραγµατεύσεις και να ενηµερώνουν τον κ. ∆ραγασάκη.

Συγκεκριµένα αναχώρησαν την Τρίτη 21 Απριλίου και επέστρεψαν την εποµένη. Οι ηµεροµηνίες µόνο τυχαίες δεν είναι, αφού δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός είχε αποφασίσει από πολύ νωρίτερα να επαναφέρει στο προσκήνιο τον Γιάννη ∆ραγασάκη, έναν άνθρωπο για τον οποίο οι εταίροι έχουν πει επανειληµµένως ότι εκτιµούν και τον προτιµούν ως συνοµιλητή και διαπραγµατευτή.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε µια σειρά κινήσεων από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίµου που δείχνουν την πρόθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να αναβαθµίσει τον ρόλο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στις εξελίξεις και να αυξήσει την επιρροή του στο πολιτικό σκηνικό.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Χουλιαράκης: Ο αντ' αυτού του Αλέξη Τσίπρα

Keywords
Τυχαία Θέματα