Πολιτικό θρίλερ οι εκλογές στη Βρετανία

Με το φόβο ότι κανένα κόμμα δεν θα εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, διεξάγονται σήμερα στη Βρετανία οι βουλευτικές εκλογές.

Συντηρητικοί και Εργατικοί δίνουν μάχη στήθος με στήθος συγκεντρώνοντας αμφότεροι ποσοστό 33% σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Οι σημερινές εκλογές

είναι οι πιο αμφίρροπες στην ιστορία της Βρετανίας και από την έκβασή τους θα εξαρτηθεί το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας αλλά και το πολιτικό μέλλον του Συντηρητικού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο απερχόμενος ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ κινδυνεύει με εσωκομματική ανταρσία, καθώς υπάρχει έντονη «μουρμούρα» στο κόμμα ότι φέρει την αποκλειστική ευθύνη για το ποσοστό που αναμένεται να λάβει σήμερα και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα του εξασφαλίσει την κυριαρχία στο Ουέστμινστερ. Επιπλέον, ο Κάμερον έχει δεσμευτεί απέναντι στον βρετανικό λαό ότι θα διεξαχθεί δημοψήφισμα έως το 2017 για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα ανανεώσει την θητεία του.

Το βέβαιο είναι πως αν η κάλπη βγάλει hung parliament, δηλαδή δεν έχει κανείς απόλυτη πλειοψηφία θα ξεκινήσει ένα νέο πολιτικό θρίλερ.

Τα περίπου 50.000 εκλογικά τμήματα άνοιξαν σήμερα στις 7:00 τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας). Περισσότερα από 45 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν 650 βουλευτές. Τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 22:00, οπότε θα ανακοινωθεί το exit poll.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ! Γουρούνι προσπάθησε να βιάσει γυναίκα

Ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε το Αμβούργο (ΦΩΤΟ)

Έκαναν σεξ στην παραλία και κινδυνεύουν με 15 χρόνια φυλακή

Δείτε πως έγινε το Τουρκικό Boeing που τράκαρε με πουλί (ΦΩΤΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα