Οι αμαζόνες επιστρέφουν!

Μπορεί από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 και μετά να έχουν εξαφανιστεί από την «πράσινη» καθημερινότητα, ωστόσο, στο άλλοτε κραταιό Κίνημα κανείς δεν τις έχει ξεχάσει ή. ξεπεράσει. Πρόκειται εξάλλου για τρεις άκρως γοητευτικές και δυναμικές κυρίες, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έδωσαν ισχυρό στίγμα τόσο με την πολιτική δράση τους, όσο και την εξωκοινοβουλευτική ζωή τους. Ως εκ

τούτου, και ενόψει της μάχης για τις διπλές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, οι μεγαλοσχήμονες της Χαριλάου Τρικούπη, με πρώτο και καλύτερο τον Ευάγγελο Βενιζέλο αποφάσισαν να τις επαναφέρουν στο προσκήνιο, αναθέτοντάς τους ρόλο-κλειδί στις αυτοδιοικητικές κάλπες. Ο λόγος βεβαίως για τις Εύα Καϊλή, Κατερίνα Μπατζελή και Άντζελα Γκερέκου, οι προθέσεις των οποίων έχουν βολιδοσκοπηθεί ήδη από την «πράσινη» ηγεσία, με τις σχετικές ζυμώσεις να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ

Ως γνωστόν, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Εύα Καϊλή διατηρούσαν διαχρονικά αγαστές πολιτικές σχέσεις, με την πρώην βουλευτίνα να βρίσκεται στο πλευρό του σε κάθε εσωκομματική μάχη. Ωστόσο, μετά τις τελευταίες εθνικές κάλπες και την απόφασή του να κρατήσει την έδρα του Θεσσαλονίκη, στερώντας από την ξανθιά γαλανομάτα μία ακόμη κοινοβουλευτική θητεία, το γυαλί ράγισε επικίνδυνα. Είναι χαρακτηριστικό, πως από εκείνη την στιγμή και μετά, η όμορφη Εύα πρόβαλε διαδοχικές αρνήσεις σχετικά με τις προτάσεις που δέχθηκε από το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την ανάληψη κάποιου πόστου στον κομματικό ή τον κρατικό μηχανισμό. Όλα αυτά, μέχρι την στιγμή που ο στενός πολιτικός της φίλος, Λεωνίδας Γρηγοράκος, της πρότεινε να αναλάβει δράση σ' έναν τομέα που πραγματικά την ενδιέφερε από κοινωνικής άποψης. Έτσι, και αφού περιπλανήθηκε επαγγελματικά για περίπου ενάμιση χρόνο, η γοητευτική Θεσσαλονικιά ανέλαβε επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας. Το γεγονός αυτό, στάθηκε αφορμή για να γεφυρωθεί εν μέρει το χάσμα που δημιουργήθηκε με την ηγεσία Βενιζέλου, αλλά και να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον της για την ενεργό πολιτική. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε άλλο παρά αδιάφορη την αφήνει η προοπτική να κάνει δυναμικό come back στον εκλογικό στίβο, μέσω της υποψηφιότητάς της για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Τις σχετικές σκέψεις της Χαριλάου Τρικούπη, έθεσε υπόψιν της ο «πράσινος» γραμματέας Νίκος Ανδρουλάκης, τον οποίο η Εύα Καϊλή γνωρίζει από τα φοιτητικά του χρόνια και έκτοτε οι δυο τους έχουν κρατήσει τακτική επικοινωνία. Όπως γίνεται αντιληπτό, τις τελευταίες ημέρες, οι συζητήσεις αυτές κορυφώθηκαν, αφού ο χρόνος άρχισε να πιέζει ασφυκτικά. Σύμφωνα με το περιβάλλον της Εύας, οι όποιοι ενδοιασμοί της, δεν έχουν να κάνουν με το αποτέλεσμα (πρόκειται εξάλλου για μια παραδοσιακά δύσκολη περιοχή για το Κίνημα), αλλά το κατά πόσο το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να της εγγυηθεί μια αν μη τι άλλο πλήρη προεκλογική στήριξη. Με τα δεδομένα αυτά, έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο να κατέλθει ως ανεξάρτητη με τον δεύτερο τη τάξει κυβερνητικό εταίρο να της παράσχει μία χαλαρή στήριξη, θεωρώντας πως με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΤΖΕΛΗ

Ήταν μια από τις μούσσες του Γιώργου Παπανδρέου, τις οποίες ο πρώην πρωθυπουργός προώθησε σε κομβικά κυβερνητικά πόστα μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009. Η Κατερίνα Μπατζελή ανέλαβε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκαλώντας εντύπωση με τον δυναμισμό που διαχειριζόταν το χαρτοφυλάκιό της. Ωστόσο, πολύ γρήγορα, και συγκεκριμένα το φθινόπωρο του 2010 ήλθε η ολική ρήξη στις σχέσεις της με τον Γιώργο Παπανδρέου, εξαιτίας της άρνησής της να κατέβει ως υποψήφια περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, γεγονός που της στοίχισε και την θέση της στην κυβέρνηση. Μετά τις εκλογές του 2012 και την μη εκλογή της στην Βουλή, η πρώην ευρωβουλευτίνα, πέρασε μια φάση ανασύνταξης, που έφθασε μέχρι και το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ (κάποιοι πριν μερικούς μήνες στοιχημάτιζαν για την ένταξή της στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης). Τελικά, το πράγμα εκεί χωρίς να υπάρξει... γάμος, με την κ. Μπατζελή να κρατά στάση αναμονής. Έτσι, αφού πέρασε ο καιρός, και εν μέσω της αγωνίας του ΠΑΣΟΚ να βρει ισχυρές υποψηφιότητες στις περιφέρειες που σήμερα βρίσκονται σε «πράσινα» χέρια, η Χαριλάου Τρικούπη μπήκε στην διαδικασία ναεπιστατεύσει την άλλοτε βουλευτή Φθιώτιδας (συνιστά πλεονέκτημα το γεγονός ότι αποσυνδέθηκε πολύ γρήγορα από την μνημονιακή παρακαταθήκη του κόμματος) στην εκστρατεία για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, απέναντι από τον Κώστα Μπακογιάννη . Εκείνη, το σκέφτεται σοβαρά, αφού θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στο πολιτικό προσκήνιο, ωστόσο δεν έχει δώσει ακόμη την τελική της απάντηση, αφού βρίσκεται σε φάση ιχνηλάτησης του τοπίου.

ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Αυτή που φαίνεται πιο «ζεστή» απ' όλες για την κάθοδό της στις προσεχείς αυτοδιοικητικές κάλπες, είναι η Άντζελα Γκερέκου, που φέρεται να έχει κλειδώσει ήδη για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Οι σχέσεις της όμορφης Κερκυραίας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο πέρασαν από σαράντα κύματα, αφού ο τελευταίος την είχε διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα το Νοέμβριο του 2012, εξαιτίας της καταψήφισης από την κ. Γκερέκου του λεγόμενου «Μνημονίου 3». Λίγους μήνεα αργότερα, η πρώην υφυπουργός (είχε παραιτηθεί από το αξίωμά της λόγω των φορολογικών περιπετειών του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου) επανήλθε στην «πράσινη ΚΟ» και κατόπιν συζήτησης που είχε με τους κκ. Βενιζέλο και Ανδρουλάκη, είναι ένα βήμα πριν πει το οριστικό «Ναι» σ' αυτή τη νέα πρόκληση.

Keywords
Τυχαία Θέματα