Σύλλογος ΠΕ Ξάνθης: Μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις δράσεις κατά της αυτοαξιολόγησης

Tweet

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων και συναδελφισσών, δασκάλων, νηπιαγωγών και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην κινητοποίηση της 12ης Φεβρουαρίου ενάντια στην αυτοαξιολόγηση. Με την καθολική σχεδόν συμμετοχή στην 3ωρη στάση εργασίας

που είχε κηρυχθεί και με τη μαζική παρουσία των συναδέλφων σε τρεις ταυτόχρονες συγκεντρώσεις, καταφέραμε να ακυρώσουμε την πραγματοποίηση τριών σεμιναρίων για την αυτοαξιολόγηση που συγκαλούσαν οι σχολικοί σύμβουλοι σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης την ίδια ώρα.

Χαιρετίζουμε ακόμη τη συμμετοχή στην κινητοποίηση των μουσουλμάνων συναδέλφων, μετά από σχετική απόφαση του Συλλόγου Αποφοίτων ΕΠΑΘ.

Υλοποιήσαμε έτσι με επιτυχία την απόφαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας για μπλοκάρισμα της διαδικασίας της αυτοαξιολόγησης, όπως γίνεται σ’ όλη τη χώρα.

Η αυτοαξιολόγηση -παρά το «αθώο» και παρελκυστικό του όρου- είναι μια διαδικασία που αποσκοπεί στη χειραγώγηση και στοχοποίηση των εκπαιδευτικών και στην αποενοχοποίηση των εκπαιδευτικών πολιτικών που αποφασίζονται και υλοποιούνται κεντρικά και που έχουν την κύρια ευθύνη για τα σημερινά οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης. Αποτελεί πρόκληση, αυτοί που με τις πολιτικές τους διαλύουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, να υποκρίνονται ότι νοιάζονται για την αναβάθμισή της μέσω δήθεν της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Όπως είναι γνωστό και από τη διεθνή εμπειρία, τυχόν εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης θα οδηγήσει στη κατηγοριοποίηση των σχολείων, τη δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, την αύξηση των μορφωτικών ανισοτήτων και την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, φτάνοντας μέχρι και την απόλυση!..

Οι εκπαιδευτικοί της Ξάνθης, όπως δείξαμε και με τη σημερινή κινητοποίηση, έχουμε συνειδητοποιήσει τις σοβαρές παραμέτρους και διαστάσεις που έχει το θέμα της αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης, και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι τη μάχη για το μπλοκάρισμά της, θα συνεχίσουμε με ψηλά το κεφάλι τον αγώνα για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο, ανοιχτό για όλα τα παιδιά, για ένα σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών.

Δάσκαλος σκυφτός, αμόρφωτος λαός

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣΞάνθη, 12- 2 -2014 Μπρωκούμη 2167100 Ξάνθη2541024394 [email protected]ΠΡΟΣ:Μέλη ΣυλλόγουΔΟΕΜΜΕTags: Σύλλογος ΠΕ Ξάνθηςαυτοαξιολόγησηαξιολόγηση Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα