"Ο Βιολιστής στη Στέγη" ξεκινάει στο Θέατρο Badminton

Ο Βιολιστής στη Στέγη ανεβαίνει, με μια μεγάλη παραγωγή στο Θέατρο Badminton, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου Αμερικανού σκηνοθέτη Rob Ruggiero, ο οποίος το καλοκαίρι του 2014 σκηνοθέτησε τον «Βιολιστή» στο γνωστό ως «Σπίτι του αμερικανικού μιούζικαλ» Goodspead Opera House και πήρε διθυραμβικές κριτικές. Στον κεντρικό ρόλο του Τεβιέ ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο οποίος μ’ αυτή

την αφορμή, επιστρέφει σ’ έναν από τους πιο αγαπητούς ρόλους της πλούσιας διαδρομής του.

Εκτός από τον σκηνοθέτη Rob Ruggiero, τη χορογραφία του Jerome Robbins αναπαράγει ο Parker Esse, τη μουσική διδασκαλία και διεύθυνση της 20μελούς ζωντανής ορχήστρας έχει αναλάβει ο Αλέξιος Πρίφτης και τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Γιώργος Πάτσας. Μαζί με τον Γρηγόρη Βαλτινό, η Ρένια Λουϊζίδου, ο Μέμος Μπεγνής, ο Μιχάλης Μαρίνος, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, η Μαριάννα Πολυχρονίδη, ο Ιβάν Σβιτάιλο και 30 ακόμη ηθοποιοί και χορευτές.

Ο Βιολιστής στη Στέγη, μετά το Badminton, θα ανέβει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από τις 5 έως τις 14 Ιουνίου.

Η ιστορία του «Βιολιστή»

Ο Βιολιστής στη στέγη είναι μια συγκινητική, αστεία μα πάνω απ’ όλα βαθιά αισιόδοξη ιστορία γύρω από το αιώνιο δίλημμα μεταξύ παράδοσης και αλλαγής.

Με αφετηρία το διήγημα «Οι κόρες του Τεβιέ» του συγγραφέα Sholem Aleichem, ο Βιολιστής στη στέγη μάς μεταφέρει στη Ρωσία του 1905, στο χωριό Ανατέβκα. Το μιούζικαλ αφηγείται την περιπέτεια του Τεβιέ, ενός φτωχού Εβραίου γαλατά. Η καθημερινότητα του Τεβιέ, ο οποίος ζει ευτυχισμένος τηρώντας πιστά τις εβραϊκές παραδόσεις, διαταράσσεται όταν η κόρη του αρνείται να τον υπακούσει, ζητώντας του να την αφήσει να παντρευτεί έναν φτωχό νέο αντί για το μεσήλικα χασάπη, τον οποίον εκείνος της προξενεύει. Επιπλέον, ο δοκιμασμένος επί αιώνες τρόπος ζωής τού γαλατά και των χωρικών απειλείται από τις ριζικές κοινωνικές αλλαγές και τους διωγμούς των Εβραίων στη Ρωσία.

Η ιστορία του Βιολιστή στη στέγη, πλημμυρισμένη από χιούμορ και καλοσύνη, θέτει τα οικουμενικά ζητήματα της παράδοσης έναντι της αλλαγής, της πίστης έναντι της πραγματικότητας, της ελευθερίας έναντι της υποταγής. Το ταξίδι αυτογνωσίας του Τεβιέ, της οικογένειάς του και των χωρικών συνοδεύεται από πασίγνωστες και αγαπημένες μελωδίες, όπως τα «IfIwerearichman» και «Matchmaker», αλλά και αξεπέραστες χορογραφίες που έχουν αφήσει εποχή, όπως ο απολαυστικός «Χορός των μπουκαλιών».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θέατρο Badminton: Άλσος Στρατού, 15773 Γουδή - τηλ. 210 8840600 - www.abcd.gr

Παραστάσεις: Από 17 Απριλίου 2015

Μέρες και Ώρες παραστάσεων

Τετάρτη & Κυριακή: 19.30

Πέμπτη & Παρασκευή: 20.30

Σάββατο: 17.00 & 21.00

Εισιτήρια: Α Ζώνη 45€, Β Ζώνη 35€, Γ Ζώνη 25€, Δ Ζώνη 15€, Σπουδαστικό 10€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2014

Ξεκινάει τη λειτουργία του το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Δύο βουλευτές - ηθοποιοί ξεκινούν μαζί παραστάσεις

Κλειστό το Εθνικό Θέατρο την Μεγάλη Εβδομάδα

Ανακοινώθηκε το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των Μουσείων

Ελληνικό άγαλμα διεκδικεί η Λιβύη από τη Βρετανία

Η μουσική του Ψαραντώνη σε γαλλική ταινία

Keywords
Αναζητήσεις
βιοληστισ.στη.στεγη
Τυχαία Θέματα