Η στροφή Τσίπρα στη Ρωσία προκαλεί παγωμάρα και εκνευρισμό

Παγωμάρα και εκνευρισμό προκαλεί η αιφνιδιαστική στροφή της ελληνικής κυβέρνησης προς την ρωσική κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Καθώς τα οικονομικά αποθέματα της Ελλάδας εξαντλούνται και οι σχέσεις της με την υπόλοιπη Ευρώπη μοιάζουν όλο και περισσότερο τεταμένες, η Ρωσία αρχίζει να φαντάζει ως η τελευταία ελπίδα της χώρας για οικονομική επιβίωση» αναφέρει σε άρθρο του το δίκτυο CNBC.

Το

αμερικανικό δίκτυο σχολιάζει την προγραμματισμένη για τις 8 Απριλίου συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, το CNBC υπογραμμίζει ότι το ζήτημα της παροχής βοήθειας από τη Μόσχα, θα μπορούσε να τεθεί και πάλι στο τραπέζι των συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών.

Στο όλο κλίμα συμβάλλει και η χθεσινή ανακοίνωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος έκανε λόγο για "γερμανοποίηση" της Ευρώπης χωρίς τον αγωγό Turkish Stream.

Τη ρωσική στροφή της κυβέρνησης σχολιάζει και ο γερμανικός Τύπος. Χαρακτηριστικά η Zeit αναφέρει "Ο Τσίπρας παίζει το ρωσικό χαρτί", και η «Sueddeutsche Zeitung» αποκαλύπτει ότι η στάση του έχει προκαλέσει δυσφορία σε Βρυξέλλες και Βερολίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα