Ο Βαρουφάκης παρουσίασε την task force του Υπουργείου Οικονομικών

Τους γενικούς γραμματείς του Υπουργείου Οικονομικών παρουσίασε σήμερα ο Γιάννης Βαρουφάκης παραθέτοντας σήμερα συνένεντευξη Τύπου έχοντας στο πλευρό του τους νέους γενικούς γραμματείας.

Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο κ. Νίκος Θεοχαράκης, Πανεπιστημιακός, ο οποίος θα έχει και ρόλο στη διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης, καθώς μαζί με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων κ. Γ. Χουλιαράκη θα συμμετέχει στο Euroworking Group. Ο κ. Θεοχαράκης δήλωσε ότι

η διαπραγμάτευση «είναι ένας δρόμος με αγκάθια» και ότι θα λειτουργήσει στα βάση της νωπής λαϊκής εντολής της νέας κυβέρνησης.

Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο κ. Νίκος Φράγκος, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ο οποίος δήλωσε ότι θα αξιοποιήσει τους υπαλλήλους του υπουργείου για την παραγωγή μοντέλων και υλικών που χρειάζεται η πολιτική ηγεσία, φεύγοντας απο το μοντέλο των συμβούλων.

Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων αναλαμβάνει ο κ. Μιχάλης Χατζηθεοδώρου, ο οποίος ανέφερε ότι η πληροφορική έχει μπει για τα καλά στον δημόσιο τομέα αλλά η αξιοποίησή της δεν είναι στον βαθμό που θα έπρεπε.

Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Κλούρας, δικηγόρος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο τομέας που αναλαμβάνει είναι μία δύσκολη πρόκληση και πρόσθεσε ότι η δημόσια περιουσία έχει απαξιωθεί και θα προωθήσει την ορθή και συστηματική καταγραφή και ανάπτυξή της.

Σε ο,τι αφορά την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι είναι ημιανεξάρτητη και το υπουργείο Οικονομικών σέβεται απολύτως την ημιαυτονομία της και θέλει να ενισχύσει την λειτουργία της ώστε τα έσοδα να είναι αντάξια του ΑΕΠ της χώρας. Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε περήφανος για τους Γενικούς Γραμματείς που επιλέχθηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα