Βουλευτές Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ κατά Ζωής Κωνσταντοπούλου

Μπαράζ ανακοινώσεων από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ κατά της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου σημειώνεται από χθες το βράδυ με αιτία την απόφαση της Προέδρου να μην ανοίγει την διαδικασία των επικαίρων ερωτήσεων με συνέπεια οι βουλευτές να μην μπορούν να καταθέσουν επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη Δευτέρα επίκαιρη ερώτηση στον κ. Τσίπρα

προσπάθησε να καταθέσει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό με αποτέλεσμα χθες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γ.Κουτσούκος και Λ.Γρηγοράκος να εκδώσουν ανακοίνωση καταγγέλλοντας όσα γίνονται στη Βουλή. Σήμερα το πρωί ωστόσο ήρθαν νέες δηλώσεις κατά της κ.Κωνσταντοπούλου αυτή τη φορά με γαλάζιο χρώμα. Η πρώτη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος αποκάλυψε ότι εδώ και ημέρες προσπαθούσε λόγω της σοβαρότητας του θέματος να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό για το θέμα της εκχώρησης αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στην αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

«Δυστυχώς όμως, τρεις εβδομάδες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η Κυβέρνηση στις 11 Φεβρουαρίου 2015, οι βουλευτές των κομμάτων δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα κατάθεσης επίκαιρων ερωτήσεων. Η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχει αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτή την απαράδεκτη για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα καθυστέρηση που παρόμοιά της δεν έχει υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ Μητσοτάκης υποστηρίζοντας ότι τελικά κατέθεσε την ερώτηση ως γραπτή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Επικρατείας.

«Θα ήθελα να τονίσω, επίσης, ότι το θέμα αυτό αποτελεί παρά μία μόνο ένδειξη της γενικότερης δυσλειτουργίας της Βουλής υπό την Προεδρία της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Με επιστολή μου στην Πρόεδρο της Βουλής στις 26 Φεβρουαρίου 2015, ζήτησα γραπτή ενημέρωση για το πότε θα προγραμματιστεί η εκλογή Προέδρου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως επίσης για το πότε θα συγκληθεί η Διάσκεψη των Προέδρων. Απάντηση δεν έχω λάβει μέχρι σήμερα. Την ίδια στιγμή δυστυχώς τα συντεταγμένα όργανα της Βουλής ακόμη δεν συνεδριάζουν και ως εκ τούτου η ομαλή λειτουργία του Κοινοβουλίου και κατ’ επέκταση της ίδιας της Δημοκρατίας συνεχίζει να παρεμποδίζεται από τη στάση της Προέδρου της Βουλής» προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έστειλε σχετική επιστολή και προς την κα Κωνσταντοπούλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή η οποία εδώ και ημέρες προσπαθεί μάταια να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για το θέμα του ΕΝΦΙΑ: «Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση απαγορεύει στον Πρόεδρο της Βουλής τον κοινοβουλευτικό έλεγχο ή αν η ίδια η κα Κωνσταντοπούλου δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο για να «προστατεύσει» τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς. Το σίγουρο είναι ότι έτσι υποτιμούν τη Βουλή και φιμώνουν τους βουλευτές» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κα Αραμπατζή καταγγέλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τη Βουλή ως μαγαζί του.

Διαβάστε ακόμα:

Η Κωνσταντοπούλου κηρύσσει τον ανένδοτο στους βουλευτές-φαντάσματα

Keywords
Τυχαία Θέματα