Ο Τσακαλώτος παραδέχεται ότι δεν θα υπάρξει λύση στο Brussels Group

Μιλώντας στον βρετανικό Guardian ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζει ότι δεν θα παρθεί τελική λύση στο Brussels Group τελικά και ότι θα παρθούν αποφάσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

«Οι δύο πλευρές δεν πρόκειται να συγκλίνουν απόλυτα, αλλά η γενική εντύπωση είναι ότι υπάρχει σύγκλιση. Υπάρχει η λογική πιθανότητα της σύγκλισης αλλά αυτή θα πρέπει να οριστικοποιηθεί μετά το πέρας του Brussels Group

και σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να «κλείσουν» οι διαφορές και να υπάρξει αποτέλεσμα», τονίζει ο κ. Τσακαλώτος.

Διευκρινίζει ακόμη ότι το Brussels Group είναι ο χώρος στον οποίο γίνονται οι συζητήσεις, αλλά δεν λαμβάνονται οι αποφάσεις, ενώ υποστηρίζει ότι σήμερα οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στο θέμα του ΦΠΑ.

«Το Brussels Group εργάζεται σε «μικρά κουτάκια», εξετάζει όλα τα θέματα, αλλά οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται εδώ», εξηγεί ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα οικονομικών σχέσεων και επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές.

Για την Αθήνα οι διαπραγματεύσεις γίνονται βάσει «του τι είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε, των κόκκινων γραμμών μας και του τι θα λάβουμε ως αντάλλαγμα».

Ο κ. Τσακαλώτος, όπως άλλωστε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατηγορεί το ΔΝΤ ότι διατηρεί την πλέον σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις, υπογραμμίζοντας ότι «το ΔΝΤ είναι πολύ, μα πάρα πολύ σκληρό σε όλα τα θέματα και ουσιαστικά δεν εμπλέκεται με τον ορθό τρόπο στις διαπραγματεύσεις».

Απατώντας στο ερώτημα εάν η Ελλάδα θέλει μία βραχυπρόθεσμη ή μία μακροπρόθεσμη συμφωνία, ο κ. Τσακαλώτος τονίζει οι δύο διαπραγματεύσεις έχουν συγχωνευτεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα