Κρίνεται στην Δρέσδη το μέλλον της Ελλάδας;

Στην Δρέσδη της Γερμανίας βρίσκονται οι υπουργοί Οικονομικών των 7 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου, των λεγόμενων G7 προκειμένου να συμμετάσχουν στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών των 7 πλουσιότερων χωρών του κόσμου.
Σε ένα ριψοκίνδυνο εγχείρημα, ο κ. Σόιμπλε, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας - αφού κάλεσε εκεί τους ομολόγους του- θα προσπαθήσει να διασκεδάζει τις εντυπώσεις για το ελληνικό

πρόβλημα, το οποίο όντας πλέον διεθνές θέμα μπορεί να τρίξει τα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας.

Έτσι ή αλλιώς, στο θέμα της ελληνικής οικονομίας έχουν εμπλακεί ενεργά οι ΗΠΑ μέσω του υπουργού Οικονομικών Τζαν Λιου και οι πιέσεις των Αμερικάνων είναι συνεχείς για τη λύση της συμφωνίας Ελλάδας-δανειστών.
Oι πιέσεις που θα δεχτεί «μέσα στο σπίτι του» ο σκληρός υπουργός των Οικονομικών της Γερμανίας θα είναι διαρκείς. Κυρίως, γιατί στα μάτια των περισσοτέρων είναι αυτός που «βομβαρδίζει» συνεχώς τις διαπραγματεύσεις με τις δηλώσεις του οι οποίες φαίνεται να έχουν μεγάλη απήχηση στην Γερμανία.

Δεν είναι καθόλου απίθανο, η σύνοδος που θα ολοκληρωθεί σε 2 μέρες να «φέρει» και την πολυπόθητη λύση που δεν μπορούν να φέρουν οι Βρυξέλλες, η Ουάσιγκτον και η Φρανκφούρτη χωριστά.
Άλλωστε, ο αμερικάνος Τζακ Λιου έρχεται μαζί με την επιτυχημένη πολιτική της FED που από την αρχή της κρίσης τόλμησε και τύπωσε χρήμα, άφησε στην άκρη την δημοσιονομική εμμονή την στιγμή που η Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης ακολούθησε και πάλι τα δόγματα του αναχωρητισμού προς τις κοινωνίες και της μονόπλευρης συντήρησης του κοινού νομίσματος ως κόρη οφθαλμού.

Όταν η ελληνική κυβέρνηση προσβλέπει σε πολιτική λύση, ακριβώς στοχεύει σε ανώτατο επίπεδο καθώς μόνο Κεντρικές Τράπεζες και ανώτεροι στρατηγικοί παίχτες μπορούν να δώσουν λύση και να ξεκολλήσουν την Ελλάδα από το χρηματοδοτικό τέλμα.
Γι΄αυτό και το Μέγαρο Μαξίμου θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Δρέσδη διότι ξέρει καλά ότι οι χώρες των G7 πέρασαν με αμυχές την παγκόσμια κρίση το 2007 και σίγουρα δεν θέλουν να ξανακυλήσουν στην αβεβαιότητα...

Keywords
Τυχαία Θέματα