Ο Τάκης Λεμονής στα Παραπολιτικά 90,1: "Η Εθνική έβγαλε όλη την Ελλάδα στους δρόμους"

Ένας από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες προπονητές, ο Τάκης Λεμονής, μίλησε στον «Παραπολιτικά FM 90,1» και στην εκπομπή «Σάμπα στο γρασίδι», με τον Γιώργο Μανιάτη και τον Γιάννη Φραγκουλόπουλο.

Η κουβέντα ξεκίνησε με τα καμώματα του Λουίς Σουάρες και το κατά πόσο λείπει ένας τέτοιος παίκτης από την Εθνική ομάδα, με τον έμπειρο τεχνικό να τονίζει: «το περιστατικό στο οποίο δάγκωσε τον Κιελίνι έχει ξανασυμβεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν και αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το λύσει μόνος του ο ποδοσφαιριστής, εντούτοις όμως, θα ήταν τρελός όποιος δεν ήθελε τον

Σουάρες στην ομάδα του.

Στην Εθνική υπάρχουν επιθετικοί μεγάλης κλάσης, όπως ο Μήτρογλου ο οποίος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα λόγω του τραυματισμού του, ή ο Φάνης Γκέκας που στα φιλικά προετοιμασίας ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις αλλά στη διοργάνωση δεν ευτύχησε να πετύχει κάποιο τέρμα».

Επισήμανε βέβαια ότι το γκολ δεν είναι μόνο θέμα ικανότητας του επιθετικού αλλά συνδυασμός πολλών πραγμάτων, όπως η επιθετική ανάπτυξη της ομάδας και το κατά πόσον δημιουργεί φάσεις μέσα στο παιχνίδι.

Στην ερώτηση για τον αν Εθνική βρήκε στο δρόμο της για τους «8», μία ομάδα με κοινά χαρακτηριστικά, και αυτό έκανε ποιο δύσκολο το έργο της, δήλωσε: «το παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα το «είχαμε», όμως και η Κόστα Ρίκα, όπως και εμείς, αξίζει συγχαρητήρια γιατί οι παίκτες της έδωσαν και την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο. Για την διαδικασία των πέναλτι δεν χωράει σχόλιο, είναι απλά ρουλέτα», και συνέχισε: «Μετά την αποβολή ο βασικός στόχος της Κόστα Ρίκα ήταν το πως θα κρατήσει το σκορ, δεν ενδιαφερόταν να επιτεθεί. Το σφύριγμα της λήξης και της παράτασης απλά τους λύτρωσε».

Για τις καταπληκτικές επεμβάσεις του Κοσταρικανού τερματοφύλακα, ο Τάκης Λεμονής τόνισε: «αυτό που παρατήρησα ήταν ότι ήταν «ζεστός» σε αντίθεση με τον Καρνέζη που δεν βρέθηκε αντιμέτωπος με κάποια δύσκολη φάση σε όλο το ματς, εκτός από το γκολ, που δεν κατάλαβε κανείς πως μπήκε».

Για τις πολυσυζητημένες δηλώσεις Σάντος, και ότι κάποιοι παίκτες που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι θα έπρεπε να είναι περισσότερο ομαδικοί, Ο Τάκης Λεμονής ισχυρίστηκε: «Είναι πολύ λεπτή η γραμμή μεταξύ ομαδικότητας και ατομικότητας. Και από την άλλη αν οι επιθετικοί δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο εγωισμό να τελειώσουν μόνοι τους μια φάση δεν θα γίνουν ποτέ μεγάλα σέντερ φορ. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.

Θα πρέπει να σταθούμε σε ένα συγκεκριμένο πράγμα, ότι για άλλη μια φορά η εθνική ομάδα κατόρθωσε να βγάλει όλη την Ελλάδα στους δρόμους, και αυτό είναι το σημείο αναφοράς, για την Ελλάδα, σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλοι μας τους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή και όλο το τεχνικό τιμ και να θυμηθούμε ποιες ομάδες πήραν πρόωρα το δρόμο της επιστροφής, ενώ είδαμε όλοι και το πόσο δυσκολεύτηκε η Γερμανία στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι με αντίπαλο την Αλγερία. Ενώ και η αντίπαλό μας, η Κόστα Ρίκα, απέκλεισε ομάδες που πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ δεν μπορούσαμε να το διανοηθούμε».

Τέλος για το αν είδαμε κάτι καινούργιο σε αυτό το τουρνουά από την Εθνική, σχολίασε:

«Μερικές φόρες οι συνθήκες που δημιουργούνται σε ένα τέτοιο τουρνουά επιβάλλουν και τον τρόπο παιχνιδιού μιας ομάδας. Για μας ξεκίνησε η διοργάνωση με ένα κακό αποτέλεσμα κόντρα στην Κολομβία, αν και το τελικό 3-0, δεν αντικατοπτρίζει την συνολική εμφάνιση της Ελλάδας στο παιχνίδι.

Λόγω ειδικών αναγκών, γίναμε αρκετά πιεστικοί στα χαφ με Μανιάτη, Σάμαρη και Κονέ, οι οποίοι έκαναν εξαιρετική δουλειά.

Παίξαμε με την Ιαπωνία με δέκα παίκτες και αναγκαστήκαμε να προτάξουμε το παθός μας και τον αλτρουισμό που μας χαρακτηρίζει, και εν τέλει φτάσαμε να παίζουμε την πρόκριση με την Ακτή στο τελευταίο ματς. Έπρεπε να νικήσουμε για να περάσουμε και το καταφέραμε και αυτό από μόνο του είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την συνέχεια.

Αυτό που έχουμε κατορθώσει από το 2004 είναι να έχουμε μια σωστή διάδοχη κατάσταση μεταξύ των παικτών, καθώς οι νέοι παίκτες αφομοιώνονται γρήγορα από την ομάδα. Αν κοιτάξουμε τις ηλικίες των διεθνών μας, μονό αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε. Είναι πολλά, πάρα πολλά, τα νέα παιδιά που έρχονται από «πίσω», ποτισμένα με εμπειρίες και σωστή νοοτροπία, να αντικαταστήσουν επάξια όσους σταματούν από την Εθνική, και αν συνυπολογίσουμε και το ταλέντο που διαθέτουν, τότε είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε μια πολύ «ωραία» Εθνική Ελλάδος που θα την ευχαριστιόμαστε».

Keywords
Τυχαία Θέματα