Ο ΣΥΡΙΖΑ «έκαψε» τους «προστάτες»

Απ’ ό,τι φαίνεται, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι αποδεκτός στις τηλεμαχίες που διοργανώνονται στο εξωτερικό από τους άλλους υποψηφίους για την προεδρία της Κομισιόν.

Κομματικοποίησε όσους πάλευαν δήθεν για το κοινό καλό

Το μεγαλύτερο λάθος που έκανε η Κουμουνδούρου στην πορεία προς τις ευρωπαϊκές εκλογές ήταν να «κάψει» τους «δούρειους ίππους» τους οποίους είχε τα προηγούμενα δύο χρόνια σε νευραλγικούς

τομείς του εγχώριου συστήματος, που ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούσε ως διεφθαρμένο και ανυπόληπτο, αντικοινωνικό και απάνθρωπο. Το επιτελείο του Αλ. Τσίπρα κατάφερε με τους χειρισμούς του να καταστήσει ύποπτους στα μάτια της κοινής γνώμης όσους τον τελευταίο καιρό με τις παρεμβάσεις τους εμφανίζονταν προστάτες κοινωνικών συμφερόντων και δημοκρατικών κεκτημένων και οι οποίοι -υποτίθεται- με την «άλλη» ιδιότητά τους, συνδικαλιστική, πανεπιστημιακή, δημοσιογραφική, εξέφραζαν το άδολο και αθώο περί δικαίου αίσθημα απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «κομματικοποίησε» τη διάσημη εκπομπή «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», προτείνοντας στον παρουσιαστή Λ. Λαζόπουλο να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, και αποκάλυψε τα παιχνίδια που έπαιζε στον χώρο της Παιδείας με τις καταλήψεις και τις απεργίες των συνδικαλιστών, χρίζοντας υποψήφιο ευρωβουλευτή τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη, ενώ, σε επίπεδο ανάδειξης της θεωρίας περί βίας του Μνημονίου, τοποθέτησε στην ίδια λίστα τον συνταγματολόγο κ. Κατρούγκαλο. Κατά τα άλλα, όλοι οι προαναφερθέντες με την ιδιότητά τους τα προηγούμενα χρόνια εμφανίζονταν ως «ανεξάρτητοι» και «ακέραιοι» δικαστές των όσων συμβαίνουν στη χώρα!

Στην αρχή δεν ήθελε

Ιδέα των δυνάμεων που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ ήταν η προώθηση της υποψηφιότητας του Μ. Γλέζου για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να την αποδεχτεί, υπό το βάρος των δυσμενών εξελίξεων, μετά τις γκάφες με τις υποψηφιότητες στη μουσουλμανική μειονότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μ. Γλέζο τον είχε προτείνει η «ΠΑΣΟΚογενής» τάση του ΣΥΡΙΖΑ «Νέος Αγωνιστής» αρκετές μέρες πριν ξεσπάσει θύελλα στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φυσικά ουδείς τότε είχε λάβει σοβαρά την πρόταση που είχε κατατεθεί, γεγονός που επιβεβαιώνει πως η επιλογή του Μ. Γλέζου ήταν αποτέλεσμα των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τις γκάφες της ηγεσίας στη διαδικασία ανεύρεσης υποψηφίων από τη μουσουλμανική μειονότητα.

Νεύρα



Εξω φρενών έχουν γίνει πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γ. Μηλιός (φωτ.), με το επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος. Θεωρούν ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, δεν τους παρέχει επαρκή και αξιόπιστη ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις, με αποτέλεσμα, όταν πραγματοποιούν δημόσιες παρεμβάσεις, να εκτίθενται και να τρέχουν να αποδείξουν ότι δεν ήταν εκτός γραμμής. Ο Γ. Μηλιός, όπως και άλλα στελέχη, την πάτησαν στην υπόθεση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, παρουσιάζοντας ως αποτέλεσμα αμοιβαίας συνεννόησης με την Κουμουνδούρου την «απόσυρση» της υποψηφιότητάς της.

Στην ίδια γραμμή



Τις αιρετικές απόψεις του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Χριστόπουλου -σε σχέση με τα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης αλλά και το Σκοπιανό- ασπάζονται και στελέχη από άλλα πολιτικά κόμματα. Η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Μ. Κοππά (φωτ.), που μέχρι πρότινος ανήκε στον σκληρό πυρήνα των «Παπανδρεϊκών» στελεχών του ΠΑΣΟΚ, είναι στην ίδια γραμμή. Από την Αγίου Κωνσταντίνου, όμως, της έχουν απευθύνει ευγενικές συστάσεις να μην τοποθετηθεί στα θέματα που ανέδειξε ο Δ. Χριστόπουλος, για να μην πυροδοτήσει δυσμενείς αντιδράσεις σε βάρος της ΔΗΜ.ΑΡ.

Λουφάζει



Ο Π. Λαφαζάνης (φωτ.), αν και αναγνωρίζει ότι έγιναν τραγικά λάθη από την πλευρά του Αλ. Τσίπρα στην επιλογή των υποψηφίων από τον χώρο της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, κρατάει χαμηλούς τόνους. Δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δώσει την ευκαιρία στον Αλ. Τσίπρα να επικαλεστεί τις αντιρρήσεις του για να δικαιολογήσει το όποιο αρνητικό αποτέλεσμα την επομένη των ευρωεκλογών. Ξέρει τι κάνει...

Οι Ελληνες



Στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για τις μουσουλμανικές υποψηφιότητες, ο μόνος που δεν έχει πάρει θέση δημοσίως είναι ο πρόεδρος του κόμματος «Ενωση για την Πατρίδα και τον Λαό» Βύρων Πολύδωρας (φωτ.). Και αυτό διότι θεωρεί ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης δεν είναι «τουρκογενείς», αλλά Ελληνες εξισλαμισθέντες.

Ποιος, θέλω να ξέρω ποιος

Δικό του πρύτανη ελληνικού πανεπιστημίου επιστράτευσε ο Αλ. Τσίπρας, προκειμένου να απευθύνει πρόσκληση στους άλλους διεκδικητές της Προεδρίας της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Μ. Σουλτς, για να έρθουν στην Ελλάδα και να κάνουν κοινή τηλεοπτική αναμέτρηση σε ασφαλές για τον ίδιο αμφιθέατρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα