Βγαίνει μπροστά ο Σαμαράς για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΝΙΑ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επικεντρωμένη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα είναι η προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας για τις κάλπες του Μαΐου, που θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται το αμέσως επόμενο διάστημα, με ολόκληρο το στελεχικό δυναμικό του κυβερνώντος κόμματος να έχει πάρει ήδη θέσεις μάχης για την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης

στρατηγικής, η οποία θα εξελιχθεί σε διάφορα επίπεδα. «Ο πρωθυπουργός αποτελεί το δυνατό “χαρτί” της Ν.Δ., καθώς είναι ο Ευρωπαίος ηγέτης που ανέλαβε μια χώρα στο χείλος του γκρεμού και την οδήγησε μέσα σε λίγα χρόνια -με σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού- στον προθάλαμο της ανάπτυξης», αναφέρει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» «γαλάζιο» στέλεχος που γνωρίζει από πρώτο χέρι τις προετοιμασίες του στρατηγείου της Συγγρού για τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωπαϊκές κάλπες.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ξεκινήσει περιοδείες ανά την επικράτεια, προκειμένου να συμβάλει στη συσπείρωση των κεντροδεξιών ψηφοφόρων, αφού όλες οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι σε χαμηλά επίπεδα, και να βοηθήσει με την παρουσία του τους κατά τόπους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες αλλά και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, ο πρωθυπουργός θα έχει και συναντήσεις με εκπροσώπους διάφορων κοινωνικών ομάδων και φορέων, με στόχο να επιχειρηθεί η επαναπροσέγγιση της Ν.Δ. με τη μεσαία τάξη, η εκλογική συμπεριφορά της οποίας, όπως εκτιμάται, θα καθορίσει και το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. Στην κατεύθυνση αυτή σημαντικό ρόλο θα παίξει και το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για τη μετά Μνημόνιο εποχή, το οποίο θα αποτελέσει το «ευαγγέλιο» όλων των στελεχών της Ν.Δ. στην επαφή τους με τους πολίτες κατά την προεκλογική περίοδο.

Αρχικοί σταθμοί των εξορμήσεων του Μεσσήνιου αρχηγού προγραμματίζεται να είναι η Ηπειρος, η Πελοπόννησος και η Κεντρική Μακεδονία, όπου συνεχίζει να προβληματίζει η σύγκρουση του Γιάννη Ιωαννίδη με τον «αντάρτη» νυν περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα. Θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας, με σημαντικότερη αυτήν της Αττικής, με στόχο την ενίσχυση της δυναμικής του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιώργου Κουμουτσάκου και τον περιορισμό των «διαρροών» προς τη Χρυσή Αυγή.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΣΠΟΤ. Ο πρωθυπουργός θα πρωταγωνιστεί και στα τηλεοπτικά σποτ που ετοιμάζει το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. «Θα είναι, ουσιαστικά, η συνέχεια της καμπάνιας των εθνικών εκλογών του 2012, με σύνθημα “Τέρμα τα διλήμματα, η Ελλάδα θα τα καταφέρει”, όπου και πάλι είχε κυριαρχήσει το πρόσωπο του κ. Σαμαρά, ο οποίος εμφανιζόταν ανάμεσα σε κόσμο να στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας», αναφέρουν στελέχη του «γαλάζιου» επικοινωνιακού επιτελείου. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι αυτό που θα επιχειρηθεί είναι η σύνδεση του ονόματος του κ. Σαμαρά με την κυβερνητική σταθερότητα και την έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ είναι πολύ πιθανόν να χρησιμοποιηθεί ως κεντρικό σύνθημα το «Σταθερά βήματα μπροστά», που επιλέχθηκε να υπάρχει στο φόντο πίσω από τον πρωθυπουργό, κατά την παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα διαφημιστικά σποτ θα αναδεικνύουν και το ευρωπαϊκό προφίλ του κ. Σαμαρά, ενώ δεν θα λείψει η «γκρίζα» διαφήμιση στον ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία θα αναδεικνύεται ο αντιευρωπαϊκός χαρακτήρας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην γκρίνια, τη μιζέρια, ενώ “αγαπά” την καταστροφολογία. Αυτά θα τα αναδείξουμε», αναφέρουν επιτελικά στελέχη της Ν.Δ. Σημειώνεται πως, λόγω του αυξημένου κόστους των τηλεοπτικών σποτ, αυτά μελετάται να προβληθούν μετά τις 5 Μαΐου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. Παράλληλα, στη Συγγρού έχουν ήδη διαμορφώσει ένα σχέδιο εκδηλώσεων σε όλους τους νομούς της χώρας, όπου θα συμμετάσχουν ως ομιλητές οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές ανά ομάδες, προβάλλοντας το κυβερνητικό έργο, αλλά και τις θέσεις τους -λύση που προτιμήθηκε αντί των περιοδειών με λεωφορείο. Εντός των ημερών θα είναι έτοιμος και ένας φάκελος με ενημερωτικό υλικό, που έχει επιμεληθεί η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος και ο οποίος θα διανεμηθεί σε κάθε συμμετέχοντα στην ευρωπαϊκή «γαλάζια» λίστα. Ξεχωριστή σημασία, πάντως, δίνεται στην εκδήλωση -που αναμένεται στις 19 Μαΐου- με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος θα έχει επίσης το «μερίδιό» του στη «γαλάζια» καμπάνια. Στόχος των επιτελών της Συγγρού είναι να προβληθεί η φιλελληνική του στάση, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως επικεφαλής του Eurogroup.

Ρόλο κατά την προεκλογική περίοδο θα έχουν και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και οι υπουργοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, καταρτίζεται πρόγραμμα πανελλαδικών εξορμήσεων, με τους βουλευτές να έχουν λάβει ήδη εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να μην προγραμματίσουν κανένα ταξίδι στο εξωτερικό, ως μέλη κοινοβουλευτικών αντιπροσωπιών, προκειμένου να βρίσκονται στις περιφέρειές τους από την επόμενη εβδομάδα, ώστε να δώσουν τη «μάχη του καφενείου».

Οι επιτελάρχες των εκλογών

Μια πολυπληθής ομάδα, της οποίας ραχοκοκκαλιά είναι τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ., έχει αναλάβει την οργάνωση και την υλοποίηση της «γαλάζιας» προεκλογικής καμπάνιας και στρατηγικής. Μεταξύ άλλων, συντονιστικό ρόλο έχουν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Παπαμιμίκος και ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές Μανώλης Κεφαλογιάννης, ενώ στις σχετικές συσκέψεις συμμετέχουν ο γραμματέας της Κ.Ο. Θανάσης Μπούρας, ο αναπληρωτής γραμματέας της Ν.Δ. Κ. Ζωντανός, η εκπρόσωπος Τύπου Αννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου Σπύρος Καπράλος, ο διευθυντής της Ν.Δ. Κ. Τσιμάρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Φ. Ταυρής, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Γιάννης Σμυρλής, από τον Πολιτικό Σχεδιασμό οι Μενέλαος Δασκαλάκης και Νίκος Λυσιγάκης και ο γραμματέας Οργανωτικού Γ. Λουλουδάκης. Στις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετέχει ο γνωστός δημοσκόπος Δημήτρης Μαύρος, ενώ ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της προεκλογικής καμπάνιας έχει ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης.

Keywords
σαμαρας, εκλογες, εκλογες 2012, βγαινει, μπροστα, χρυση αυγη, παραπολιτικα, μαΐου, δημοσκοπηση, μνημονιο, ηπειρος, διλήμματα, ελλαδα, συριζα, μιζέρια, εκδηλωσεισ, υπουργοι, πανελλαδικες 2012, αννα, Αντωνης Σαμαρας, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εφημεριδα δημοκρατια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, γιαννης κεφαλογιαννης, μνημονιο 2, βουλευτικές εκλογές 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, μνημονιο 3, παραπολιτικα, βουλευτες, αυγη, ηγετης, ηπειρος, προγραμμα, αννα, δασκαλακης, διαστημα, διλήμματα, δυναμικο, υπαρχει, εβδομαδα, εποχη, εφημεριδα, διαφημιση, λεωφορειο, λειψει, λύση, μαΐου, μακεδονια, μαξιμου, μιζέρια, ομαδα, ουσιαστικα, παρουσιαση, πελοποννησος, ρολο, συνεχεια, σχεδιο, συγγρου, υλοποιηση, φοντο, χερι, χρυση, βηματα, δημητρης, φακελος, χωρα, μαυρος, ομαδες, πληροφοριες, σπυρος, ταξιδι, θανασης, θεσεις, υλικο
Τυχαία Θέματα