Ο Σαμαράς δεν φεύγει από τη Νέα Δημοκρατία...

Απάντηση για την επόμενη ημέρα έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο Ζάππειο για το εκλογικό αποτέλεσμα, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν είναι στις σκέψεις του να αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία.

Τουναντίον, είπε πως παραδίδει μια χώρα ασφαλή, χωρίς ελλείμματα στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφερόμενος στο ποσοστό της Ν.Δ. υπογράμμισε

πως σε σχέση με τις εκλογές του 2012, το κόμμα του έχασε μόνο δύο μονάδες...

Μεταξύ άλλων επισήμανε τα εξής: "Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους στάθηκαν σε αυτή τη δύσκολη εκλογική αναμέτρηση. Θέλω να αισθάνονται υπερήφανοι που έδωσαν αυτή τη μάχη, όπως και εγώ είμαι υπερήφανος. Μίλησε ο ελληνικός λαός, το σεβόμαστε. Έχω τη συνείδησή του ήσυχη. Παρέλαβα μια χώρα στο χείλος της καταστροφής, οι περισσότεροι δεν έδιναν καμία προοπτική να αντέξουμε. Αλλά αντέξαμε. Βγάλαμε τη χώρα από την ύφεση, τα ελλείμματα, αποκαταστήσαμε το κύρος της πατρίδας μας, βάλαμε τα θεμέλια για την οριστική έξοδο από την κρίση.

Τα τελευταία 2,5 χρόνια μια παράδοση συναινέσεων. Η Ελλάδα χρειάζεται τολμηρές συναινέσεις και εμείς τολμήσαμε. Πήραμε μέτρα επώδυνα, αποτρέψαμε τα πολύ χειρότερα. Σήμερα παραδίδω μια χώρα χωρίς ελλείμματα, με ασφάλεια για τον πολίτη, μια χώρα που βγαίνει από την κρίση. Πάνω από όλα παραδίδω μια χώρα που είναι μέλος της Ε.Ε. και του ευρώ.

Εύχομαι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά τα κεκτημένα να τα τηρήσει. Εγώ είπα την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Εύχομαι ειλικρινά να μην επαληθευτούν οι προβλέψεις μου, όφειλα να προειδοποιήσω. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι ευχάριστο σε εμάς. Αντέξαμε όμως, μείναμε όρθιοι. Παρά τα δύσκολα μέτρα που πήραμε, μέσα σε 2,5 χρόνια, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να έχασε μόνο δύο μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του 2012. Είμαστε η εγγύηση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, της σταθερότητας και των μεραρρυθμίσεων που πρέπει να προχωρήσουμε".

Και κατέληξε: "Ο ρόλος της Νέας Δημοκρατίας είναι κρίσιμος. Εγγυώμαι προσωπικά πως θα διαδραματίσει αυτό το ρόλο στο ακέραιο!".

Keywords
Τυχαία Θέματα