Βενιζέλος: "Ευθύνη του Παπανδρέου που δεν πήραμε την τρίτη θέση"

Λάβρος κατά του Γιώργου Παπανδρέου εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στις δηλώσεις του πριν από λίγο μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκρινε απογοητευτικό για το κόμμα του, επιρρίπτοντας την απόλυτη ευθύνη στην διάσπαση που προκάλεσε στην παράταξη στον πρώην πρωθυπουργό.

Ο κ. Βενιζέλος

ξεκίνησε την δήλωσή του συγχαίροντας τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιτυχία του και ανέφερε μεταξύ άλλων. : «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει σήμερα. Στην εποχή μας όμως δεν αρκεί η οριακή-τεχνητή πλειοψηφία εδρών».
Στη συνέχεια κάνοντας την αυτοκριτική του σημείωσε: «Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, συγκέντρωσε ένα μικρό και ανεπαρκές ποσοστό ψήφων. Δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα σε σχέση με τις αλήθειες που έχουμε πει πει προεκλογικά. Αντέξαμε όσο θέλησε ο λαός στην ακατάσχετη δημαγωγία, στην τεχνητή πόλωση. Αντέξαμε στην ανιστόρητη υπονόμευση που προκάλεσε η διάσπαση του κόμματος. Για ένα καπρίτσιο, για κάποιες προσωπικές εμμονές που πλήρωσε και το ΠΑΣΟΚ και η χώρα. Δεν καταφέραμε να φτάσουμε την τρίτη θέση, στόχος εφικτός αν δεν είχε μεσολαβήσει το τελευταίο χτύπημα. Την ευθύνη που σήμερα την τρίτη θέση έχει η Χρυσή Αυγή βαραίνει αποκλειστικά τον Γιώργο Παπανδρέου».
Σχετικά με την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος τόνισε: "Το ΠΑΣΟΚ ξεκινάει μια νέα ιστορική φάση. Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ελπίζω τώρα η αξιολόγηση του ελληνικού λαού να αρχίσει να γίνεται πιο δίκαιη για εμάς. Στην πολιτική μου διαδρομή έχω αναλάβει ευθύνες που δεν μου αναλογούσαν προσωπικά. Αναλαμβάνω και την ευθύνη για το σημερινό αποκλειστικό αποτέλεσμα. Το ΠΑΣΟΚ προχωρά συντεταγμένα και χωρίς καθυστερήσεις, σε συνέδριο ριζικής ανανέωσης, συσπείρωσης, σύγχρονου πολιτικού λόγου και με όλα τα θέματα στο τραπέζι ακόμη κι αυτό της ηγεσίας.. Προέχει η χώρα, δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Θέλουμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα για τον τόπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα