Ο Παναγόπουλος χρέωσε τη δημόσια τηλεόραση με 13 εκατ. ευρώ

Η «βόμβα» έσκασε μέσα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Ο Λάμπης Ταγματάρχης, όταν ρωτήθηκε για το Champions League και τη δικαστική περιπέτεια που είχε λόγω των καταγγελιών που έκαναν ο βουλευτής της Ν.Δ. Σίμος Κεδίκογλου και οι σταθμοί Mega, ANT1 και ΣΚΑΪ, έδωσε μια άλλη οπτική. Ο Χρήστος Παναγόπουλος ως διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ

είχε πάρει το Champions League με 13 εκατ. ευρώ τον χρόνο και ως διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ το διεκδίκησε με 500.000 ευρώ. Ετσι, η υπόθεση αποκτά πλέον άλλη διάσταση, αφού η διαφορά των δύο συμφωνιών είναι μόλις... 12,5 εκατ. ευρώ. Το βασικό σημείο των καταγγελιών του Σίμου Κεδίκογλου, του ανθρώπου που έβαλε την υπογραφή του στο κλείσιμο της ΕΡΤ, ήταν πως δεν μπορούσε να δίνει περισσότερα χρήματα η δημόσια τηλεόραση από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Τη θέση αυτή επικρότησαν ο ΣΚΑΪ και το Mega και την υποστήριξαν ο ΑΝΤ1 και ο ΟΤΕ.

Η προσφορά της ΕΡΤ την 3ετία 2012-15 (που πήρε την αποκλειστικότητα μετάδοσης μίας μέρας του Champions League) ήταν ύψους 10,8 εκατ. ευρώ, ή αλλιώς 32,4 εκατ. ευρώ. Για τα δικαιώματα της ίδιας περιόδου του Champions League ο ΑΝΤ1 είχε κάνει προσφορά 3,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, το Mega 2 εκατ. ευρώ και ο ΣΚΑΪ για το Champions League και το Europa League έκανε προσφορά... 600.000 ευρώ ανά έτος.

Διευθύνων σύμβουλος την εποχή εκείνη ήταν ο Χρήστος Παναγόπουλος, ο οποίος είχε διεκδικήσει και κερδίσει τα δικαιώματα του Champions League την εποχή που ήταν στην ΕΡΤ, υπογράφοντας συμφωνία ύψους 12,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο για την 3ετία 2009-12, δηλαδή 38 εκατ. ευρώ. Τρία χρόνια αργότερα το ίδιο πρόσωπο πρότεινε στην TEAM και για τις δύο διοργανώσεις ένα αισθητά υποπολλαπλάσιο ποσό. Ο ίδιος, πάντως, δεν εμφανίστηκε στον ανακριτή που διερεύνησε την υπόθεση, για να αποφύγει προφανώς τις ερωτήσεις και ως μάρτυρας υπεράσπισης των καταγγελιών Κεδίκογλου εμφανίστηκε ο Γιάννης Αλαφούζος.

Τελικά, ο Λάμπης Ταγματάρχης και η υπόλοιπη διοίκηση της ΕΡΤ απαλλάχθηκαν με βούλευμα…

Keywords
Τυχαία Θέματα