Ο Νίκος Κανέλλος νέος επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στο Ανόι

Αναχωρεί σε λίγες ημέρες για το μακρινό Ανόι του Βιετνάμ ο πρέσβης Νίκος Κανέλλος. Αυτό θα είναι για τα επόμενα χρόνια το πόστο του. Είχε προηγηθεί επιτυχημένη θητεία του, ως πρέσβη και γενικού προξένου στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη και στην Αμερική όπου έφερε σε πέρας όλες τις «λεπτές» αποστολές που του είχαν ανατεθεί. Ήταν γνωστός ως «ο Θεσσαλός που εύρισκε τον τρόπο να λύνει προβλήματα, με ενέργειες επίμονες, αλλά και καθαρές».

Πατριώτης που δεν ανήκει σε κανένα πολιτικό κόμμα, διπλωμάτης με στόχους και μεγάλη πλέον πείρα, είχε και άλλα ενδιαφέροντα.

Άρχισε δημοσιογραφία στα μαθητικά του χρόνια, που την άφησε για τις σπουδές (αριστούχος) και τη διπλωματία, συνέχισε, όμως, ερασιτεχνικά, με τη μουσική και τη ζωγραφική (πήρε μέρος σε 18 εκθέσεις). Ακολούθησε η συγγραφική δραστηριότητα. Το 2012 κυκλοφόρησε το πρώτο του (σκληρής κριτικής) βιβλίο με τίτλο «Η τελευταία προειδοποίηση». Μέχρι να αποφασιστεί η μετάθεση του Νίκου Κανέλλου, ορισμένοι συνάδελφοι του διέρρεαν ότι είναι… περιθωριοποιημένος. Τώρα αποφεύγουν οποιοδήποτε σχόλιο.

ΔΓ

Keywords
Τυχαία Θέματα