Ο μύθος της Κυριακής

Η απόφαση του ΣτΕ ήταν η δικαίωση της αποφασιστικής αντίθεσης του εμπορικού κόσμου της χώρας στο μέτρο του υποτιθέμενου ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές. Η αλήθεια είναι ότι ο μύθος της Κυριακής είχε καταρρεύσει εκ του αποτελέσματος, πολύ πριν την απόφαση του ΣτΕ. Για παραπάνω από 2 χρόνια εκθέτουμε με επιχειρήματα και μετά λόγου γνώσης τις καταστροφικές συνέπειες του ολοκληρωτικού ανοίγματος των καταστημάτων και επισημαίνουμε τις πραγματικές διαστάσεις του εν λόγω θέματος. Προσωπικά

νιώθω ανακούφιση γιατί όπως φάνηκε δεν ήμουν ο μόνος που διαπίστωνε ένα δυσχερές μέλλον για τις Μμε επιχειρήσεις εάν και εφόσον εφαρμοζόταν το εν λόγω μέτρο καθ' ολοκληρίαν· αντίθετα όπως φάνηκε και οι δικαστές φαίνεται να συμμερίζονται αυτές τις ανησυχίες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους στην ΕΣΕΕ, τις Ομοσπονδίες, τους Εμπορικούς Συλλόγους, εργοδότες και εργαζομένους για τη στήριξη που προσέφεραν στις προσπάθειές μας. Να είναι σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο με γνώμονα τα συμφέροντα της Μμε επιχειρηματικότητας. Μπορεί να αισθανόμαστε δικαίωση απο την απόφαση του ΣτΕ, αλλά κρατάμε χαμηλούς τόνους, θεωρώντας ότι κερδήθηκε μία σημαντική μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος, αφού εκκρεμεί η απόφαση της κύριας υπόθεσης που αφορά στην πλήρη ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης που θα βάλει οριστικό τέλος στο σήριαλ της Κυριακής.

Η ΕΣΕΕ θα συνεχίσει την προσπάθειά της, ετοιμάζοντας ήδη με νέα στοιχεία το οπλοστάσιό της για την κύρια συζήτηση επί της αίτησης ακύρωσης, που θα συζητηθεί στις 7 Νοεμβρίου. Ελπίζουμε πάντως ότι εξ’ αφορμής αυτής της τόσο σημαντικής απόφασης, το Υπουργείο Ανάπτυξης θα καταλάβει ότι το θέμα των Κυριακών, όπως και τα άλλα σημαντικά θέματα της αγοράς, πρέπει να είναι αντικείμενο συνεννόησης και όχι διαμάχης με τους μικρομεσαίους εμπόρους και την ΕΣΕΕ που τους εκπροσωπεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα