Πού ήταν την Παρασκευή ο Γιώργος Νταβρής; (ΦΩΤΟ)

Σε πολύ γνωστά και αγαπημένα «λημέρια» βρέθηκε την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαίας Γιώργος Νταβρής. Αυτά τα γνωστά μέρη ήταν η γειτονική της Αχαίας 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, όπου η Πολεμική Αεροπορία γιόρταζε στη διάρκεια ειδικής τελετής τα 40 χρόνια από την ένταξη στο οπλοστάσιό της των θρυλικών μαχητικών αεροσκαφών F-4E Phantom II και η φωτοαναγνωριστική έκδοσή του RF-4E.

Ο Γ.Νταβρής, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. και μάλιστα «Φαντομάς» από τα (αεροπορικά) «γεννοφάσκια» του, με χιλιάδες ώρες

πτήσεως στο ενεργητικό του με το συγκεκριμένο τύπο μαχητικού και εκατοντάδες αναχαιτίσεις Τούρκων στο Αιγαίο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1991, στο πλαίσιο της γιορτής της ΠΑ της χρονιάς αυτής, είχε αποφασιστεί η πτήση επτά εκ των στρατιωτικών συντακτών των διαπιστευμένων στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης με ισάριθμους από τους τότε εν ενεργεία τύπους μαχητικών αεροσκαφών της δυνάμεώς της. Η πτήση αυτή πραγματοποιήθηκε από το φημισμένο Σχολείο Όπλων Τακτικής (Σ.Ο.Τ.) της ΠΑ, που εδρεύει επίσης στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας και επικεφαλής της αποστολής και του κλειστού σχηματισμού των επτά μαχητικών ήταν ο τότε νεαρός Αντισμήναρχος (Ι) Γ.Νταβρής πετώντας με F-4E Phantom II, ως «Νο.1» του σχηματισμού.


Έκτοτε ο επετειακός αυτός σχηματισμός της ΠΑ δεν ξαναέγινε γιατί από το 1993 άρχισε η σταδιακή απόσυρση παλαιών μαχητικών αεροσκαφών, με πρώτα τα F-104G Starfighter και στη συνέχεια των F-5A Freedom Fighter κ.λπ.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα