Ο γιός του Πουλάκη στο ρόλο του… Κώστα Πάσσαρη!

Της Ματίνας Σπυροπούλου, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Είναι γιος του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Κώστα Πουλάκη, και αναμφισβήτητα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, με πολλές θεατρικές αλλά και τηλεοπτικές συμμετοχές στο βιογραφικό του.

Ο λόγος για τον Ομηρο Πουλάκη, που στη συνείδηση των περισσοτέρων έχει αποτυπωθεί ως το «κακό παιδί» πίσω από φόνους και εγκλήματα που συμβαίνουν στο σίριαλ του γνωστού σκηνοθέτη Πάνου Κοκκινόπουλου -ρόλο που κλήθηκε να υποστηρίξει για μία ακόμη φορά.

Η επιτυχημένη σειρά «10η εντολή» επέστρεψε φέτος στους τηλεοπτικούς δέκτες και ο Πάνος Κοκκινόπουλος, που κρατάει το τιμόνι της, δεν θα μπορούσε να μην επιλέξει το «αγαπημένο» του παιδί, που και στο παρελθόν έχει εμπιστευτεί αρκετές φορές.

Στο δεύτερο κιόλας επεισόδιο είδαμε την ιστορία του νεαρού εγκληματία που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα πριν από 13 χρόνια, του Κώστα Πάσσαρη. Τον άνθρωπο που μεταμορφώθηκε σε «θηρίο» ενσάρκωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο ηθοποιός Ομηρος Πουλάκης, ο οποίος απέδειξε για μια ακόμη φορά το ταλέντο και την καλλιτεχνική του αρτιότητα.

ΠΟΡΕΙΑ

Τον Όμηρο Πουλάκη τον πρωτοείδαμε μόλις στα 19 του χρόνια όταν πρωταγωνίστησε στο «Hardcore», μια ταινία αρκετά τολμηρή που όμως απέσπασε πολύ καλές κριτικές και κέντρισε το ενδιαφέρον των θεατών και ολόκληρου του καλλιτεχνικού κόσμου.

Οσο για το ποιο στοιχείο του πιστεύει πως ήταν αυτό που τον έκανε να ξεχωρίσει, απαντά πως δεν είναι ένα. « Κάθε άνθρωπος και κάθε ηθοποιός αποτελείται από ένα πλήθος στοιχείων και χαρακτηριστικών που όλα μαζί συναποτελούν τον χαρακτήρα του και δεν μου αρέσει να απομονώνω ένα και να το περιφέρω ως αιτία για το οτιδήποτε. Αν όμως έπρεπε να αναγνωρίσω κάτι σε μένα, αυτό θα ήταν σίγουρα η δίψα μου για δημιουργία και επικοινωνία και όταν αυτή υποχωρεί, η δίψα μου φουντώνει πιο πολύ».

Έχουμε δει τον ηθοποιό να πρωταγωνιστεί σε μια πληθώρα έργων στην τηλεόραση, στο θέατρο και στο κινηματογράφο και όσο δύσκολα μπορούμε να πούμε εμείς που τον προτιμάμε τόσο δύσκολα και ο ίδιος μπορεί να ξεχωρίσει και να δείξει προτίμηση σε ένα από αυτά.

«Το θέατρο είναι η ραχοκοκκαλιά όλων, ο βασικός κορμός. Ο κινηματογράφος είναι μια πιο σπάνια και πραγματικά υπέροχη διαδικασία. Με την τηλεόραση ως μέσο δεν έχω πρόβλημα , αλλά ανέκαθεν θεωρούσα πως η συμμετοχή σε αυτήν απαιτεί προσοχή , επειδή στους κόλπους της επικρατούν αντιλήψεις που επικροτούν το πλαστικό , το γρήγορο και το αναλώσιμο. Η ποιότητα της δουλειάς είναι το ζητούμενο», λέει στα «Π» ο ταλαντούχος ηθοποιός.

Αυτή την ποιότητα αναγνωρίζει και στη «10η εντολή» του Πάνου Κοκκινόπουλου, γι’ αυτό και είναι μία από τις πιο καλές συνεργασίες του στην τηλεόραση. «Στη “10η εντολή” εκτιμώ τον τρόπο δουλειάς. Γίνεται προεργασία και δίνεται έμφαση στη λεπτομέρεια. Πριν γυριστεί ένα επεισόδιο, απαιτεί έρευνα, διεξοδική δουλειά και μπορεί να χρειαστεί πάνω από 20 ημέρες για να ολοκληρωθεί. Μου αρέσει κυρίως που υπάρχει χώρος και σεβασμός στη δημιουργία του καθενός», μας λέει

Φέτος, ο Ομηρος συμμετέχει στην παράσταση «Loot», στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, μια μαύρη κωμωδία σε σκηνοθεσία Μάκη Παπαδημητρίου, αλλά και στη «Μεγάλη χίμαιρα», στο θέατρο «Πορεία», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Ομηρος Πουλάκης μεγάλωσε σε μια οικογένεια με έντονα τα στοιχεία του διαλόγου και της πολιτικοποίησης. «Τα τελευταία 6 χρόνια ζήσαμε πολύ σκληρά πράγματα και ήρθαμε αντιμέτωποι με καταστάσεις και συνθήκες που ούτε τις αξίζαμε ούτε ευθυνόμασταν για αυτές. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν…», αναφέρει ο 32χρονος ηθοποιός και συνεχίζει: «Στην οικογένειά μου πάντα μιλούσαμε πολιτικά. Ανταλλάσσαμε απόψεις και μέσα από τον διάλογο καταθέταμε τις σκέψεις και τις αντιλήψεις μας. Με απασχολεί σταθερά η πολιτική γιατί ζω σε μια κοινωνία. Είμαστε άνθρωποι σε μια κοινωνία ανθρώπων και αυτό μας επιβάλλει να μην αδιαφορούμε. Την άποψη μου δεν φοβάμαι να την εκφράσω , το έχω κάνει άλλωστε πολλές φορές, είτε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μου είτε μέσω του facebook».


«Δεν έκρυψα ποτέ τα πιστεύω μου»

Λίγο πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο Ομηρος Πουλάκης έγραψε το εξής στην προσπάθειά του να ενισχύσει την υποψηφιότητα του πατέρα του στην περιφέρεια της Β’ Αθηνών με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ: «Την πολιτική μου σκέψη δεν την έκρυψα από την εποχή που ήμουνα στη σχολή ακόμα. Φαντάζομαι πως κάποιοι θα τη γνωρίζουν, κάποιοι θα την αγνοούν και κάποιοι θα αδιαφορούν. Σε αυτό το post στο facebοok ωστόσο θέλω να μεταχειριστώ την ενημερωτική διάσταση του συγκεκριμένου εργαλείου για να γνωστοποιήσω την υποψηφιότητα του πατέρα μου στη Β’ Αθήνας…».

Τον πατέρα του, Κώστα Πουλάκη, ο Ομηρος όπως και όλη η οικογένειά του τον στήριξαν από την πρώτη στιγμή και είναι πάντα στο πλευρό του. «Τελευταίο, το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής μου: Η σύζυγός μου, Αννα, υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, και τα δύο μου παιδιά, ο Ομηρος, ηθοποιός, και ο Μάριος, φοιτητής κι εκείνος στο Μαθηματικό της Πάτρας. Οι άνθρωποι που έκαναν όλα όσα έχω κάνει δυνατά με την αγάπη, την υποστήριξη και, πολλές φορές, την υπομονή τους», γράφει χαρακτηριστικά στο βιογραφικό του σημείωμα ο μαθηματικός και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

Keywords
Αναζητήσεις
πουλακης κωστας γενικος γραμματεας βιογραφικο, πουλακης κωστας βιογραφικο
Τυχαία Θέματα