Ο Αλέξης Τσίπρας, τώρα και σταρ του σινεμά!

Μία ταινία με… πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα είναι το ντοκυμαντέρ με τίτλο «Στο Νήμα» («Hope on the Line» στα αγγλικά) που ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα να προβάλεται στους κινηματογράφους ΙΝΤΕΑΛ.

Το ντοκιμαντέρ των νεαρών κινηματογραφιστών Αλέξανδρου Παπανικολάου και Έμιλυς Γιαννούκου, διάρκειας 73 λεπτών, ακολουθεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια ενός

ολόκληρου έτους, από την εκστρατεία των εκλογών του Ιουνίου του 2012 μέχρι το κλείσιμο της ΕΡΤ, τον Ιούνιο του 2013 και «ρίχνει φως στην προσωπικότητα του Τσίπρα, τις πολιτικές απόψεις και τις φιλοδοξίες του, από τον Αλέξη Τσίπρα, τον άνθρωπο στην πρώτη γραμμή, μέχρι το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος όπου χτίζονται στρατηγικές και οι πολιτικές γραμμές εξελίσσονται», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συντελεστές στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ.

Στο μεγαλύτερο μέρος του το ντοκιμαντέρ είναι γεμάτο συγχαρητήρια και μπράβο στους δρόμους, ανάγνωση γραμμάτων συμπάθειας από υποψήφιους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, συρραφές αποσπασμάτων από λόγους, δελτία ειδήσεων και συσκέψεις στα γραφεία του κόμματος.

Το highlight της ταινίας δε, είναι η παρακολούθηση της χιλιοπαιγμένης βιαιοπραγίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Ηλία Κασιδιάρη κατά της βουλευτού του ΚΚΕ κυρίας Λιάνας Κανέλλη στη διάρκεια πρωινής ενημερωτικής εκπομπής. Το γέλιο του κ. Τσίπρα μπροστά στην εικόνα ενόχλησε σφόδρα την κυρία Κανέλλη παρότι είναι ολοφάνερο ότι ο κ. Τσίπρας γελά με το θράσος του κ. Κασιδιάρη, τον οποίο αποκαλεί δύο φορές «ψυχασθενή». Αλλά όλα αυτά τα ξέρουμε.

Χιούμορ επίσης έχουν οι σκηνές από το παρασκήνιο της συνέντευξης του κ. Τσίπρα στον κ. Σταύρο Θεοδωράκη, σήμερα αρχηγό του κόμματος ΠΟΤΑΜΙ, ο οποίος την εποχή των γυρισμάτων του «Στο νήμα» εργαζόταν ακόμα ως δημοσιογράφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα