Ο άγνωστος πόλεμος βουλευτών της ΝΔ στον Μπακογιάννη!

Οι εκλογές για την Περιφέρεια στη Στερεά Ελλάδα ανέδειξαν αδιαφιλονίκητο νικητή το Δήμαρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη με ποσοστό 55,6%. Όμως, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έγιναν πολλά «παρατράγουδα» με περίεργες συμμαχίες και υπόγειες διαδρομές, προκειμένου να συρρικνωθεί η δυναμική του. Το αποτέλεσμα δικαιώνει την επιλογή Μπακογιάννη, όμως έχουν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις πρώην και νυν στελεχών

της ΝΔ πού τάχθηκαν υπέρ του Θ. Γιαννόπουλου. Επίσης, οι περισσότεροι Βουλευτές της ΝΔ στους νομούς της Στερεάς Ελλάδας ήταν από αρνητικοί έως αδιάφοροι, ένεκα τοπικών υπολογισμών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Φωκίδα, πού τον αγώνα υπέρ του Κ. Μπακογιάννη έδωσε ο εκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Ράμμος, μαζί με τους υποψήφιους Περιφερειακούς του Συμβούλους, με την ξεκάθαρη βοήθεια μόνο ελάχιστων στελεχών της ΝΔ. Αντιθέτως, με τον Θ. Γιαννόπουλο είχε συνταχθεί φανερά ένας εκ των ευνοημένων της οικογένειας Μητσοτάκη - Μπακογιάννη, ο παλιός Υπουργός των κυβερνήσεων Μητσοτάκη Ν. Γκελεστάθης. Όσο για τη Βουλευτή του νομού Α. Μανδρέκα της προσάπτουν παντελή απουσία, ένεκα των σχέσεων του Κ. Μπακογιάννη και των επιλογών του με τον έτερο πολιτευτή στο νομό Κώστα Παπαθανασίου, πού είχε ταχθεί ξεκάθαρα στο πλευρό του Δημάρχου Καρπενησίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα