Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Ξεκινάμε την Τετάρτη

Δηλώσεις για την Ελλάδα πραγματοποίησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup. Ο επικεφαλής της Ευρωζώνης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε την ελληνική κυβέρνηση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές την Τετάρτη. Ο Ολλανδός ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν μονομερείς ενέργειες από την Αθήνα, όπως εκλαμβάνεται

το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση το οποίο προκάλεσε τον τσακωμό Βαρουφάκη - Σόιμπλε, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο αν θα επισκεφθούν την Ελλάδα εκπρόσωποι των δανειστών, κάτι που διαψεύδει η κυβέρνηση ωστόσο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι τεχνικές ομάδες θα βρεθούν και στην Αθήνα. Τόνισε επίσης ότι συζητήθηκαν μεταρρυθμίσεις τόσο για την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και για αλλαγές στον τομέα των υπηρεσιών.

«Μερικοί άνθρωποι θα πρέπει να είναι στην Αθήνα για λόγους αποτελεσματικότητας, στο πλαίσιο της προσπάθειας να συγκεντρωθούν τεχνικά στοιχεία παράλληλα με τις συνομιλίες που γίνονται εδώ στις Βρυξέλλες. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος και αυτό γίνεται για πρακτικούς λόγους».

«Υπογραμμίσαμε επίσης τη δέσμευση να μην υπάρξουν μονομερείς ενέργειες και να μην ακυρωθούν οι προηγούμενες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Από την πλευρά του ο Γάλλος επίτροπος αρμόδιος για τη νομισματική πολιτική Πιερ Μοσκοβισί τόνισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει επιτάχυνση της επεξεργασίας των μεταρρυθμίσεων ώστε να τεθούν σε εφαρμογή. Είναι απαραίτητο να δούμε αποφάσεις απτές και αποτελεσματικές, συμπλήρωσε.

Εκτίμησε, δε, ότι ο δρόμος για την παράταση του προγράμματος έχει ανοίξει.

«Θα υπάρξουν τεχνικές διαδικασίες σε συνεννόηση με τους θεσμούς και αυτή η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη, είναι απαραίτητο να υπάρχει αγαστή συνεργασία και εμείς θα κάνουμε το καλύτερο» κατέληξε ο Γάλλος επίτροπος.

Διαβάστε επίσης:

Αυτά αποφασίστηκαν στο Eurogroup για την Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα