Νέος βασιλιάς της Ισπανίας ο Φελίπε (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Για μία βασιλεία που θα χαρακτηρίζεται από «ακεραιότητα και διαφάνεια» δεσμεύθηκε ο νέος βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε VI, έπειτα από τα σκάνδαλα που έπληξαν το κύρος της βασιλικής οικογένειας της χώρας.

Ο Φελίπε, ο οποίος ορκίστηκε την Πέμπτη ενώπιον του ισπανικού κοινοβουλίου, δήλωσε πίστη στο ισπανικό σύνταγμα, τους νόμους, τα δικαιώματα των πολιτών και των αυτόνομων περιοχών της Ισπανίας, ενώ τιμώντας τον πατέρα του, αναφέρθηκε στον ρόλο που διαδραμάτισε

για τη συμφιλίωση των Ισπανών μετά την δικτατορία του Φράνκο.

«Μία εξαιρετική βασιλεία γίνεται σήμερα μέρος της ιστορίας μας», δήλωσε ενώπιον των Ισπανών βουλευτών ο Φελίπε.

Σημειώνεται, όπως αναφέρει το protothema.gr ότι λόγω της τελετής, η κυβέρνηση απαγόρευσε όλες τις διαδηλώσεις, ενώ έχουν επιστρατευτεί χιλιάδες αστυνομικοί ακόμη και ελεύθεροι σκοπευτές στη Μαδρίτη και κυρίως γύρω από το Παλάτι.

Την διαδοχή υποστήριξαν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της Ισπανίας, το κεντροδεξιό, κυβερνών Λαϊκό Κόμμα και το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ισπανίας.

Ο τέως βασιλιάς στάθηκε με την τέως βασίλισσα Σοφία στα δεξιά του και τον Φίλιππο, καθώς και την σύζυγό του, πριγκίπισσα Λετίθια στα αριστερά του, ενώ γινόταν η ανάγνωση του περιεχομένου του νόμου για τη διαδοχή.

Μετά την υπογραφή από τον βασιλιά, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι υπέγραψε επίσης τον νόμο.

Οι προσκεκλημένοι ξέσπασαν στη συνέχεια σε χειροκροτήματα, δύο ακόμη πριγκίπισσες πλησίασαν τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ενώ έγινε και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα