Νάιτζελ Φάρατζ: Το αμφιλεγόμενο "κακό παιδί" της Ευρώπης!

Οι περισσότεροι τον έμαθαν σήμερα, μετά τη σύγκρουσή του με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Νάιτζελ Φάρατζ ωστόσο είναι ένας πολιτικός ο οποίος μόνο απαρατήρητος δεν περνάει τόσο από εχθρούς όσο και από φίλους. Τα σχόλια για την προσωπικότητά του είναι διφορούμενα ενώ το σίγουρο είναι ότι μία τέτοια προσωπικότητα ή την συμπαθείς ή την αντιπαθείς.

Με λόγο που ακροβατεί ανάμεσα στον βρετανικό ευρωσκεπτικισμό και τον εθνικισμό o Νάιτζελ Πολ Φάρατζ γεννήθηκε στις 3 Απριλίου του 1964 στο Φάρνμπορο της Αγγλίας.

Σπούδασε

στο Κολέγιο του Ντάλγουιτς πριν ασχοληθεί με τα χρηματιστηριακά. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, μάλιστα, έως το 2002 διηύθηνε τη δική του χρηματιστηριακή εταιρεία.

Η αυτόνομη πολιτική του πορεία ξεκινάει το 1992 όταν φεύγει από τους Τόρις του Τζον Μέιτζορ λόγω της υπογραφής της συνθήκης του Μάαστριχτ από τους Συντηρητικούς. Από το 1999 εκλέγεται ως ευρωβουλευτής με το UKIP (UK Independence Party) το οποίο συνίδρυσε το 1993.

Ο Βρετανός ευρωσκεπτικιστής είχε προκαλέσει την εντύπωση όλων όταν επιτέθηκε στον Χέρμαν Βαν Ρομπάι αποκαλώντας τον "πατσαβούρα" και τραπεζοϋπάλληλο.

Toν Σεπτέμβριο του 2010 σε ομιλία του ο Φάρατζ είχε επιτεθεί και στον Γερμανό Γερμανός Μάρτιν Σουλτς υποστηρίζοντας ότι τάσσεται κατά των κρατών-εθνών επειδή πιθανότατα «ντρέπεται για την ιστορία της χώρας του».

Ενώ τον Νοέμβρίο του ίδιου χρόνου αναφερόμενος στις νεοσύστατες κυβερνήσεις του Λουκά Παπαδήμου στην Ελλάδα και του Μάριο Μόντι στην Ιταλία έκανε λόγο για κυβερνήσεις-μαριονέτες, καθώς και για μια Ευρώπη που βρίσκεται υπό γερμανική κυριαρχία.

Την άλλη όψη του νομίσματος για τον Βρετανό περιγράφουν μπλογκς από την Μεγάλη Βρετανία τα οποία τον περιγράφουν ως πανηδονιστή, μέθυσο, φιλάργυρο, και αμοραλιστή! Καταγγελίες κατά το παρελθόν τον ήθελαν να έχει υπεξαιρέσει το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ καταθέτοντας δικαιολογητικά για ψευδή οδοιπορικά έξοδα για δουλειές δήθεν της ΕΕ και επιδόματα συμβουλίων κ.λπ. ενώ αυτός τα ξόδεψε σε ταξίδια και… ασωτίες! Τα χρήματα μάλιστα τα κατέθεσε όχι σε κάποια τράπεζα αλλά φέρεται να τα μετέφερε σε εξωτικό νησί – φορολογικό παράδεισο.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ έχει κατηγορηθεί όμως και για ρατσισμό! Κάποτε φέρεται να ανέφερε ότι η διαφορά ενός κουβά με ακαθαρσίες κι ενός μαύρου είναι ο κουβάς, ενώ είχε επαινέσει δημοσίως τον ψυχοπαθή δολοφόνο της Νορβηγίας Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.

Στην Ελλάδα ο Νάιτζελ Φάρατζ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής αφού στο Facebook υπάρχει και σελίδα υποστήριξης χωρίς βέβαια να γνωρίζει κανείς ότι ο Βρετανός έχει χαρακτηρίσει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα