"Μου φέρθηκαν άψογα", είπε ο εφοπλιστής Παναγόπουλος για τους απαγωγείς του

Με την κατάθεση του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και ανταλλαγή... φιλοφρονήσεων συνεχίστηκε ενώπιον του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων η δίκη για την απαγωγή του. Ο 80χρονος κρατήθηκε οκτώ ημέρες από τους απαγωγείς του, που τον απελευθέρωσαν όταν πήραν λύτρα ύψους 30 εκατ. ευρώ.

"Μου φέρθηκαν άψογα. Ηταν ευγενικοί μαζι μου. Μου έδιναν ανελειπώς τα φάρμακά μου χωρίς τα οποία θα είχε κινδυνέψει η ζωή μου. Με πρόσεξαν και προσπάθησαν να βρουν τα εξειδικευμένα φάρμακα που έπρεπε να παίρνω, παρά τον κίνδυνο να εντοπιστούν",

είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεση του ο εφοπλιστής. Μάλιστα, ευχήθηκε "τα χρήματα να κανουν τους κατηγορούμενους καλύτερους ανθρώπους", ενω τόνισε οτι η σύζυγος του "έδωσε έναν τιτάνιο αγώνα για να μαζευτούν τα λύτρα αμέσως".

Ενας εκ των κατηγορουμένων, ο Χ. Μουστάκας ειπε στον κ. Παναγοπουλο: "Σας ζητώ συγγνώμη, λυπάμαι πολύ για το κακό που σας προξένησα. Αισθάνομαι πολύ άσχημα γι' αυτό" με τον εφοπλιστή να του απαντά "Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα η περιπέτειά σου και να βρεις το δρόμο σου. Εχεις την ηλικία του εγγονού μου...".

Κατάθεση εδωσε και η σύζυγος του εφοπλιστή, Κατερίνα Παναγοπούλου. "Η ψυχραιμία του συζύγου μου βοήθησε κι εμένα ώστε να πάνε όλα καλά και να συγκεντρωθούν τα λύτρα. Για εμάς ήταν μία περιπέτεια ζωής, δοξάζω το Θεό που ο σύζυγός μου είναι ζωντανός και γύρισε κοντά μας. Ελπίζω μετά από όλα αυτά, οι κατηγορούμενοι να σταματήσουν τις παράνομες πράξεις τους", ανεφέρε. Στη συνέχεια εκανε και εκείνη με τη σειρά της λόγο για την καλή συμπεριφορά των απαγωγέων, λέγοντας: "Πολλές φορές όταν ο σύζυγός μου θυμάται εκείνες τις δύσκολες στιγμές και τις συζητάμε, μου λέει με πόσο σεβασμό και καλοσύνη του συμπεριφέρθηκαν στο κρησφύγετο.". Υπενθυμίζεται οτι ηθικοί αυτουργοί της απαγωγής φέρονται οι Παναγιωτης Βλαστός και Γιαννης Σκαφτούρος.


Σ.Σ

Keywords
Τυχαία Θέματα