Μητσοτάκης: "Το μισθολογικό κόστος στο δημόσιο έχει μειωθεί στην 4ετία"

Η οικονομική διακυβέρνηση και η ποιότητα των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα από μια δημόσια διοίκηση φιλική προς την επιχειρηματικότητα, βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες, με τίτλο «Ο δρόμος για την ανάπτυξη - Για μια δημόσια διοίκηση φιλική προς την επιχειρηματικότητα», στο οποίο συμμετείχε ως ομιλητής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης,

παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τόνισε ότι από το 2009 μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο όσον αφορά τη μείωση της στελέχωσης του δημόσιου τομέα και του μισθολογικού κόστους στον κρατικό προϋπολογισμό.

«Η λογική της τρόικας είναι ότι οι απολύσεις αποτελούν εργαλείο ανανέωσης του ανθρώπινου δυναμικού. Δεν υπέγραψα αυτή τη συμφωνία, την κληρονόμησα. Πρέπει, λοιπόν, να την εφαρμόσω. Οι απολύσεις θα γίνουν. Πρόκειται για δέσμευση», ήταν τα λόγια του υπουργού.

Υπενθυμιζεται ότι η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με τους εκπροσώπους των δανειστών να προχωρήσει σε απολύσεις 4.000 δημόσιων υπαλλήλων μέχρι το Δεκέμβρη του 2013 και επιπλέον 9.000 το 2014, ενώ πρέπει να θέσσει σε διαθεσιμότητα άλλους 25.000 μέσα στο 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα