Tϊναξε την... μπάνκα η Πειραιώς

Σε placement προχώρησε χθες το απόγευμα η πορτογαλική BCP, διαθέτοντας προς πώληση το 4,5% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς που κατείχε. Σύμφωνα με πληροφορίες το βιβλίο προσφορών που άνοιξε χθες το απόγευμα θα ολοκληρωνόταν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με τα πρώτα στοιχεία να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, επιβεβαιώνοντας την ψήφο εμπιστοσύνης που δίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ξένοι επενδυτές στην ελληνική

οικονομία και ειδικά στο τραπεζικό σύστημα. Το συνολικό ποσό του placement είναι πιθανό να υπερβεί τα 500 εκατ. ευρώ. Εφόσον οι πληροφορίες επαληθευτούν, τότε περίπου το 21%-22% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς θα βρίσκεται σε ιδιωτικά χέρια.

Οι Πορτογάλοι κατείχαν 235,3 εκατομμύρια μετοχές Πειραιώς καθώς και ίδιο αριθμό warrants και αποτελούσαν μέχρι χθες τον μεγαλύτερο μέτοχο της Πειραιώς κατέχοντας το 4,5% του μετοχικού της κεφαλαίου καθώς και warrants που αντιστοιχούν σε 1,05 δισ. μετwwwοχές (περίπου 20% του μετοχικού της κεφαλαίου). Με βάση το χθεσινό κλείσιμο η αξία του συνολικό πακέτου προς διάθεση είναι της τάξεως των 594 εκατ. ευρώ. Το πλέον πιθανό σενάριο είναι οι μετοχές, αλλά και τα warrants να δοθούν με discount, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Μετά το placement το 21%-22% του μετοχικού κεφαλαίου θα είναι σε ιδιωτικά χέρια. Εξ αυτού του ποσοστού 80% θα ελέγχεται από ξένους θεσμικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα