Μηνύματα σε ΣΥΡΙΖΑ και Μαξίμου από Ντόρα Μπακογιάννη

Κάλεσμα στις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις να συμπράξουν στην δημιουργία εθνικού μετώπου το οποίο θα συμφωνήσει στα βασικά και θα οδηγήσει την Ελλάδα στην νέα εποχή απηύθυνε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ωστόσο προκάλεσε εκ νέου αίσθηση και …εκνευρισμό στου Μαξίμου βάζοντας

στο τραπέζι της συμφωνίας και τον προσδιορισμό ημερομηνίας εκλογών.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κλείνει η σκληρή περίοδος της προσαρμογής. Πρέπει να περάσουμε στην επόμενη ημέρα. Απ’ ό,τι φαίνεται και από την δυσκολία της διαπραγμάτευσης η μετάβαση θα γίνει με επώδυνο τρόπο. Για να προστατεύσουμε την ομαλότητα απαιτείται ευθύνη από όλους. Απαιτείται η συγκρότηση ενός εθνικού μετώπου. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να ταυτιστούμε αλλά να συμφωνήσουμε στα βασικά. Κανείς πλέον δεν έχει το άλλοθι της άγνοιας. Από το 2010 η χώρα κινδύνευσε πολλές φορές να βρεθεί εκτός ευρώ. Η κατάσταση επιδεινώθηκε από παθογένειες του πολιτικού συστήματος. Η οξύτητα, η πόλωση, ο λαϊκισμός και ο πολιτικαντισμός κυριάρχησαν. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο» είπε χαρακτηριστικά η κα Μπακογιάννη περιγράφοντας ένα δυσμενές πλαίσιο για τη χώρα λόγω των εξελίξεων στο Κυπριακό και στην Ουκρανία.

Στο πλαίσιο αυτό η κα Μπακογιαννη υπερασπίστηκε με πάθος τη λύση της συγκρότησης εθνικού μετώπου και της εθνικής συνεννόησης την οποία χαρακτήρισε «σωσίβιο» για τη χώρα και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον ΣΥΡΙΖΑ και να συμφωνήσει στα βασικά: Εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, αναθεώρηση Συντάγματος, εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και προσδιορισμό ημερομηνίας εκλογών. «Επί των ερειπίων δεν θα χαρεί κανείς. Κι αρχίζετε να το καταλαβαίνετε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Μην αγκυλώνεστε σε ξεπερασμένες ιδεοληψίες. Γνωρίζετε πλήρως τι συμβαίνει. Μην προσποιείστε το αντίθετο. Η τακτική της πόλωσης δεν έφερε σε κανέναν ψήφους. Δηλητηριάζετε το πηγάδι από το οποίο όλοι περιμένουν να πιουν νερό» είπε η κα Μπακογιάννη η οποία ωστόσο στο κλείσιμο της ομιλίας της δήλωσε αισιόδοξη πως ακόμα και χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν οι δυνατότητες για τη συγκρότηση εθνικού μετώπου: «Ακόμα κι αν εσείς (σ.σ ΣΥΡΙΖΑ) δεν θέλετε να συνεννοηθούμε θεωρώ ότι η παρούσα Βουλή έχει την πλειοψηφία των βουλευτών που κατανοούν την κρισιμότητα της στιγμής και αντιλαμβάνονται την ευθύνη τους» είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα