Μήνυμα Νίκου Δένδια για την Παγκόσμια ημέρα αναπηρίας

Παρουσία αντιπροσωπείας αναπήρων πολέμου και ατόμων με αναπηρία τέκνων ή γονέων στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), στην πλατεία Ρηγίλλης, ειδική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑΜΕΑ), παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Νίκου Δένδια. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης και οι Αρχηγοί ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ΓΕΑ (Ι) Αντιπτέραρχος Ευάγγελος

Τουρνάς και ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς. Δικαιολογημένος απών ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο οποίος σήμερα επιστρέφει από το ταξίδι του στο Πακιστάν.

«Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης, παίρνουμε μέτρα διευκόλυνσης του προσωπικού και των οικογενειών με Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, συμμετέχουμε ενεργά και προχωρούμε σε δράσεις που διασφαλίζουν την κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη ανάμεσα στους πολίτες, παράλληλα προωθούν τα μέτρα αυτά, την ιδέα της αμοιβαίας υποστήριξης, της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η επαφή αυτή μαζί σας, πολλές φορές, δείχνει το δρόμο σε όλους μας, πως μπορούμε να γίνουμε καλλίτεροι άνθρωποι, σωστότεροι στις αποφάσεις μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ.Δένδιας στη διάρκεια της τελετής

Ο ίδιος αναφερόμενος στα ΑΜΕΑ επισήμανε ότι «Έχει γίνει πλέον κατανοητό ότι το πρόβλημα των ατόμων με ειδικές ανάγκες δεν πηγάζει από φυσικούς ή νοητικούς περιορισμούς, αντίθετα πηγάζει από περιορισμούς που θέτει η κοινωνική απάθεια και η αδιαφορία. Πρέπει να ξεπεράσουμε αναχρονιστικές αντιλήψεις, να αντιληφθούμε ότι δεν μας περισσεύει κανείς, ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι καθ’ αυτά και καθ’ όλα ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας. Εμείς οφείλουμε να επενδύσουμε στις ιδιαίτερες ικανότητές τους, να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής και το φυσικό και κοινωνικό μας περιβάλλον, ώστε να αυξηθεί η απόδοση και η συμμετοχή των ατόμων αυτών στην κοινωνική ζωή».

Σε άλλο σημείο, ο Υπουργός αναφερόμενος στους Ανάπηρους Πολέμου, τόνισε ότι «Και επειδή μας τιμούν με την παρουσία τους και ανάπηροι πολέμου, άνθρωποι που κατέβαλαν το υψηλότερο τίμημα στην υπηρεσία της Πατρίδας, η βελτίωση όλων αυτών των συνθηκών και η διευκόλυνση της καθημερινότητας των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες συνιστά υποχρέωση και αναγνώριση και αυτής της τεράστιας συνεισφοράς. Είστε εσείς η ζωντανή ιστορία του τόπου μας, υπόμνηση ηρωϊσμού στο βωμό της εθνικής αλλά και της ατομικής αξιοπρέπειας. Η Πατρίδα, το Κράτος οφείλει να πράττει τα δέοντα με τον προσήκοντα σεβασμό.»

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα