Μέτρα Οικοδόμησης Eμπιστσύνης μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας παρά την ένταση στο Αιγαίο

Ένα μόλις 24ωρο μετά τη συνάντηση των Υπουργών Αμύνης Ελλάδος και Τουρκίας Δ.Αβραμόπουλου και Ι.Γιλμάζ αντιστοίχως, στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της συνόδου των ομολόγων τους του ΝΑΤΟ, όπου του έθεσε το ζήτημα των Τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, ο Διοικητής της 1ης Τουρκικής Στρατιάς Στρατηγός Αhmet Turmus, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) του

έτους 2014, ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στις έδρες της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα και του Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR στη Θεσσαλονίκη.

Στη Λάρισα, τον Τούρκο Στρατηγό Αhmet Turmus, ο οποίος συνοδευόταν από τον Ακόλουθο Αμύνης (ΑΚΑΜ) της Τουρκίας στην Ελλάδα Συνταγματάρχη İlhan Yasitli και ομάδα επιτελών, υποδέχτηκε ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην έδρα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ «Αχιλλέας» στη Λάρισα στις 3 Ιουνίου, ενώ σήμερα ο Τούρκος Στρατηγός επισκέφτηκε την έδρα του Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR στη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε δεκτός από τον Διοικητή του, Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη.

Αύριο τελευταία ημέρα της εν Ελλάδι παραμονής του ο Τούρκος Στρατάρχης θα γίνει δεκτός σε εθιμοτυπικού χαρακτήρος επίσκεψη από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα