Μετέο Ρέντσι: ''Να μειωθεί η εξουσία των τεχνοκρατών των Βρυξελλών''

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε πως «είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη και επικίνδυνη στιγμή, πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη».

«Πρέπει να μειωθεί η εξουσία των τεχνοκρατών των Βρυξελλών», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Το θέμα είναι ποιά κατεύθυνση θα διαλέξουμε. Θεωρώ ότι πρέπει οπωσδήποτε να μειώσουμε το επίπεδο της γραφειοκρατίας στην Ευρώπη», σημείωσε ο Ρέντσι.

«Η Ευρώπη δεν είναι μόνο μια οικονομική κοινότητα, αλλά και μια κοινότητα που την συνθέτουν οι ψυχές της, οι αξίες της, και η οποία προσβλέπει στο μέλλον»,

πρόσθεσε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι θεωρεί πως « η παράμετρος του 3% στην σχέση δημοσίου ελλείμματος- ΑΕΠ ανήκει στο παρελθόν, αλλά η Ιταλία πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα απώλειας αξιοπιστίας διότι στο παρελθόν δεν σεβάστηκε την παράμετρο αυτή».

«Η χώρα μου θα σεβαστεί το όριο αυτό για το έλλειμμα, αλλά αν ο πρόεδρος της Γαλλίας, από τη μεριά του, αποφασίσει να το υπερβεί, δεν θα μπορεί κανείς να πει ότι είναι μια λανθασμένη πράξη. Προτιμώ την Γαλλια του Ολάντ και του Βάλς η οποία υπερβαίνει το 3%, παρά μια Γαλλία με επικεφαλής της κυρία Λεπέν ως αποτέλεσμα μιας κρίσης αξιών», κατέληξε ο Ρέντσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα