Παραιτήθηκε από την ΝΕΡΙΤ ο Αντρέας Ζούλας

Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγο και ο αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ κ. Ανδρέας Ζούλας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται και η παραίτηση της Τατιάνας Καραπαναγιώτη, με αποτέλεσμα την αυτοδιάλυση του συγκεκριμένου θεσμικού οργάνου. Το Εποπτικό Συμβούλιο μένει πια με τρία μέλη και ο ιδρυτικός νόμος της ΝΕΡΙΤ ορίζει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει με λιγότερα από πέντε.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Ζούλας δεν περιορίζεται να επαναλάβει στην παραίτησή του τις κυβερνητικές παρεμβάσεις που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα στην δημόσια

τηλεόραση. Αλλά καυτηριάζει το γεγονός ότι ενώ στην προχθεσινή συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου υπήρξε ομόφωνη απόφαση αποδοκιμασίας των συγκεκριμένων κυβερνητικών πρακτικών, αυτή ούτε δημοσιοποιήθηκε δια της επιισήμου οδού στα ΜΜΕ, ούτε αναρτήθηκε στα Διαδίκτυο. Γεγονός που επικαλείται ως «τελικό λόγο» της παραίτησής του εκφράζοντας την ελπίδα του με την αυτοδιάλυση του Εποπτικού Συμβουλίου που επιφέρει η επιλογή του «να αντιληφθεί έστω και τώρα η κυβέρνηση την αλυσίδα των λαθών που έχει διαπράξει κατά τη συγκρότηση της ΝΕΡΙΤ και να επιχειρήσει μια δεύτερη, σοβαρή εκ μέρους της αυτή τη φορά, προσπάθεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα