Μετακόμισε στη... Νορβηγία o γιος του Γιώργου Παπανδρέου

Tου Διονύση Θανάσουλα, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αθόρυβα και χωρίς να το ξέρουν πολλοί, ο Αντρίκος Παπανδρέου jr. έφυγε από την Ελλάδα και μετακόμισε στη Νορβηγία, σύμφωνα με πληροφορίες από το φιλικό περιβάλλον του.

Ο γιος του πρώην πρωθυπουργού μένει εδώ και περίπου τέσσερις μήνες στο Οσλο

και, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι άνθρωποι, σε αυτό το ταξίδι δεν τον ακολούθησε η αρραβωνιαστικιά του, Πωλίνα Πατραμάνη.

Η 28χρονη νεαρή από την Κρήτη που «έκλεψε» την καρδιά του, η οποία έχει συμβόλαιο με τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ «Αμαζόνες» της Νέας Ερυθραίας από το 2013 (το οποίο ανανέωσε το περασμένο καλοκαίρι), έμεινε στην Αθήνα, τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο. Ωστόσο, η μετακόμιση του αγαπημένου της στη συγκεκριμένη χώρα μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού στη Νορβηγία μένουν συγγενείς της, ενώ και ο ίδιος είχε βρεθεί εκεί για δύο χρόνια για σπουδές.

Ο Αντρίκος Παπανδρέου, με βάση όσα ακούγονται, αποφάσισε να ζήσει εκτός Ελλάδας προκειμένου να αποκτήσει νέες επαγγελματικές εμπειρίες, σε μια χώρα όπου έχει ζήσει ως φοιτητής. Διατηρώντας πολύ χαμηλό προφίλ, ήρθε, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, σε δύσκολη θέση μετά την τεράστια δημοσιότητα που πήρε πρώτα η σχέση του και μετά ο αρραβώνας του με τη νεαρή αθλήτρια τον περασμένο Ιανουάριο. Παρόλο που το ζευγάρι είχε προγραμματίσει να παντρευτεί τον περασμένο Ιούλιο στην Κρήτη, τελικά αποφάσισαν να αναβάλουν τον γάμο τους, κάτι που προκάλεσε πολλές συζητήσεις, αφού τα πάντα ήταν έτοιμα.

ΣΙΓΗΝ ΙΧΘΥΟΣ

Από το περασμένο καλοκαίρι δεν έχει ακουστεί τίποτε για τον Αντρίκο και την Πωλίνα, που φρόντισαν να «εξαφανιστούν» διακριτικά από το προσκήνιο, ενώ οι δικοί τους άνθρωποι τηρούν σιγήν ιχθύος πριν ακόμη ο γιος του πρώην πρωθυπουργού φύγει για τη Νορβηγία. Φαίνεται, τελικά, ότι η οικογένεια Παπανδρέου δεν μπορεί να μείνει μακριά από τις σκανδιναβικές χώρες. Τόσο ο παππούς του νεαρού Αντρίκου, Ανδρέας, όσο και ο πατέρας του, Γιώργος, έζησαν για κάποιο διάστημα στη Σουηδία, ενώ, όπως είναι ευρέως γνωστό, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ απέκτησε εκεί μια κόρη, την Αιμιλία, καρπό του έρωτά του με τη Ράγκνα Μπιρκίτα Νίμπλουμ. Ο Αντρίκος, όμως, επέλεξε τη Νορβηγία ίσως επειδή εκεί κατοικούν και κάποιοι στενοί συγγενείς της Πωλίνας Πατραμάνη, που τον βοήθησαν να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή.

Η αγαπημένη του ταξίδευε στο Οσλο, σύμφωνα με όσα ακούγονται, όποτε το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις της με την ομάδα, που τελείωσαν στις αρχές Απριλίου.

Είναι άγνωστο με τι ασχολείται στη Σκανδιναβία ο γιος του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος ξεκίνησε να σπουδάζει οικονομικά στην Αμερική, πριν επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στον βελονισμό. Οι φίλοι του εικάζουν ότι τελικά ο βελονισμός τον κέρδισε ολοκληρωτικά, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της ζωής του. Κάτι που επιβεβαίωσε ο πεθερός του και πατριός της Πωλίνας, κ. Δημήτρης Χαλκιαδάκης, όταν μίλησε στα «Π», αισθανόμενος την ανάγκη να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα σχετικά με τα επαγγελματικά βήματα της κόρης του, καθώς, όπως είπε, γράφτηκαν στον Τύπο ορισμένες ανακρίβειες, όπως ότι ήταν κομμώτρια. «Δεν ισχύει αυτό. Εχει τελειώσει τουριστικές επιχειρήσεις και έχει εργαστεί σε ξενοδοχεία. Επίσης, προπονούσε κατά καιρούς μικρά παιδιά και τώρα ολοκληρώνει τις σπουδές της στην Αθήνα, σε σχολή προπονητών». Οσο για τον γαμπρό του αποκάλυψε ότι, μετά τις σπουδές του στο εξωτερικό και στα Χανιά, το τελευταίο διάστημα ασχολείται με τις παραδοσιακές κινεζικές θεραπείες. «Ο Ανδρέας ξέρω ότι ασχολείται με τον βελονισμό. Εχει βγάλει και μια σχετική σχολή», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου και της Εύας Ζησιμίδου είναι για πολλούς ένα παιδί που δεν χρησιμοποίησε ποτέ το βαρύ επίθετο της οικογενειακής δυναστείας. Κάτι που κατάλαβαν όλοι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, όταν υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις (επιλέχτηκε για το Σώμα των αλεξιπτωτιστών), χωρίς να λέει σε κανέναν ότι είναι ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου. Μεγάλωσε στην Αθήνα και μόλις αποφοίτησε από το Αμερικάνικο Κολλέγιο αποφάσισε να πάει στη Βοστώνη για να σπουδάσει οικονομικά.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Αντρίκος Παπανδρέου jr. άλλαξε σχέδια και μετακόμισε στη Νορβηγία για σπουδές στην κοινωνιολογία. Έμεινε δύο χρόνια στο Οσλο, αφού μετά αποφάσισε να εγκατασταθεί στο Λονδίνο, κάνοντας μεταγραφή στο Πανεπιστήμιο Κεντ, με σκοπό να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο τμήμα «International Relations», δηλαδή στις Διεθνείς Σχέσεις. Επόμενος σταθμός του ήταν η Ελλάδα και συγκεκριμένα τα Χανιά, καθώς είχε ενημερωθεί για το πρότυπο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο (ΜΑΙΧ), που επέλεξε για το μεταπτυχιακό του.

Πριν ασχοληθεί με τον βελονισμό, δούλεψε για κάποιο διάστημα στην εταιρεία Apivita, ενώ διετέλεσε για λίγο καιρό διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία που διαχειρίζεται τη Λίμνη Βουλιαγμένης.

Οι δηλώσεις του ότι δυσκολευόταν να βρει δουλειά, όταν ο πατέρας του ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας είχαν προκαλέσει αίσθηση. Είναι ίσως ο μόνος Παπανδρέου που επέλεξε -μέχρι τώρα τουλάχιστον- να μείνει μακριά από την πολιτική. «Δεν θέλω να έχω θεσμικό ρόλο. Δεν θέλω να μπερδεύω τη γνώμη μου με τους θεσμούς. Εχω άλλο ρόλο και εξάλλου δεν είμαι τίποτα παραπάνω από ένας απλός Ελληνας», είχε τονίσει ο Αντρίκος, που επέλεξε να ζήσει μακριά από την Ελλάδα της κρίσης.

Διαβάστε ακόμα:

Στα χνάρια του πατέρα της η κόρη Παπανδρέου

Ο Παπανδρέου "τρολάρει" τον Σαρκοζί για το δημοψήφισμα

Keywords
Τυχαία Θέματα