Σαμαράς: "Η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της"

Ολοκληρώθηκε το γεύμα και το τετ-α-τετ του Αντώνη Σαμαρά και της Άνγκελας Μέρκελ. Ήδη οι δύο ηγέτες παραθέτουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Μιλώντας η Γερμανίδα Καγκελάριος ανέφερε ότι αναγνωρίζει τις θυσίες της Ελλάδος κι ότι η Γερμανία θα στηρίζει την Ελλάδα σε κάθε βήμα και κάθε προσπάθειά της.

Ελλάδα

πέτυχε τους στόχους της", ανέφερε ο πρωθυπουργός ενώ παρέθεσε στοιχεία για την προσπάθεια της Ελλάδας και τα σκληρά βήματα της ελληνικής κοινωνίας προκειμένου να ανακάμψει.

«Δεν χρειαζόμαστε άλλο πακέτο βοήθειας» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας ότι το επανέλαβε και στην κ. Μέρκελ, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συνθήκες ανάπτυξης.

Η αποπληρωμή του χρέους είναι στόχος και αυτό θα γίνει μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις τώρα που η Ελλάδα μπήκε στο δρόμο της ανάπτυξης και των μεταρρυθμίσεων.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Αντώνης Σαμαράς στα θέματα της ανεργίας και μάλιστα ευχαρίστησε την Γερμανίδα Καγκελάριο για την βοήθεια που παρείχε η Γερμανία σε θέματα ρευστότητας.

«Πιάσαμε τους στόχους και ξεπεράσαμε μάλιστα τους φιλόδοξους στόχους αυτού του προγράμματος. Η Ελλάδα κερδίζει έναν καινούργιο γεωστρατηγικό ρόλο στη Μεσόγειο. Αποτελεί πια συντελεστή ασφάλειας των ενεργειακών πηγών», ανέφερε ο πρωθυπουργός κάνοντας αναφορά στις πηγές ενέργειας της Ελλάδας.

Για το «βελούδινο» διαζύγιο κυβέρνησης-τρόικας, ο κ. Σαμαράς ανέφερε "δεν δέχομαι τον όρο διαζύγιο. Έχουμε μια συνεργασία με την τρόικα, που δεν υπήρξε ποτέ εύκολη. Όμως έχουμε συγκεκριμένη πορεία στην οικονομία. Αν ολοκληρωθεί πριν από την προγραμματισμένη χρονική περίοδο τότε θα είναι μια επιτυχία. Το καταστατικό του ΔΝΤ προβλέπει μια διαφορετική πια συνεργασία, μετά την αποπεράτωση των δόσεων. Σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις και τα δικά μας στοιχεία, η Ελλάδα μπορεί να τα βγάλει πέρα χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση. Δεν παραιτούμαστε από τον βασικό στόχο να συνεχίσουμε να έχουμε πλεονάσματα και να συνεχίσουμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις.

Μαζί πετύχαμε να βγούμε από την κρίση και μαζί θα παλέψουμε να μην επιστρέψει ποτέ η Ελλάδα στην κρίση".

Keywords
Τυχαία Θέματα