Σκανδαλίδης: "Το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ..."

«Είναι φανερό ότι η επόμενη κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι η συγκυβέρνηση της Ν.Δ με το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε τον κύκλο του ιστορικού συμβιβασμού με τη Δεξιά στο όνομα του πατριωτικού χρέους που το ίδιο ανέλαβε και το πλήρωσε ακριβά. Τώρα οφείλει να προτείνει μια νέα πρόταση που θα ηγεμονεύσει στις επόμενες εξελίξεις και να ανασυγκροτηθεί η δημοκρατική παράταξη στη βάση αυτής της πρότασης. Nα απευθυνθεί σε όλες ανεξαίρετα τις φιλοευρωπαϊκές προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές

δυνάμεις όπου και να βρίσκονται».

Αυτό δήλωσε μιλώντας στον REAL FM ο Κώστας Σκανδαλίδης δείχνοντας την "κατεύθυνση" του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, όποτε και να γίνουν αυτές.

Μάλιστα, ήταν πιο ξεκάθαρος όταν ανέφερε τα εξής: «Κάτω απ' αυτό το πρίσμα θα μπορούσε να υπάρξει προσέγγιση με το ΣΥΡΙΖΑ φτάνει αυτός να κάνει τα αναγκαία βήματα προσγείωσης στην πραγματικότητα και εμείς να διανύσουμε όσο δυνατό ταχύτερα το δρόμο προς τη διαμόρφωση της συμπαράταξης των δυνάμεων του χώρου της κεντροαριστεράς».

Ο πρώην υπουργός δεν απέκλεισε τέλος το ενδεχόμενο να σχηματιστεί ένας μεγάλος συνασπισμός: «Αν η ψήφος του λαού επιβάλλει ως μονόδρομο μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή των δυο μεγαλύτερων κομμάτων οφείλουμε να τη σεβαστούμε(...) Αν καταστούν δυνατές οι ευρύτερες συναινέσεις ας μείνει το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση. Δεν χάθηκε και ο κόσμος. Αρκετά υπομένουμε τόσο καιρό το να μας βρίζουν και να μην κάνουν χωρίς εμάς».

Διαβάστε επίσης στα parapolitika.gr:

Ο Βαρθολομαίος διαβάζει... Μάξιμο Χαρακόπουλο-Ο συγγραφικός οίστρος του πρώην υπουργού ενθουσίασε τον Οικουμενικό Πατριάρχη"Αδειάζουν" τον Καραμανλή Junior στην Αμφίπολη-Βρήκε τον μπελά του ο πολιτευτής της Νέας ΔημοκρατίαςΓέφυρες Τσίπρα στους καραμανλικούς-Σε ρόλο διαμεσολαβητή ο Γιάννης Λούλης

Keywords
Τυχαία Θέματα