Μεγάλο αφιέρωμα με όλες τις ταινίες του Θ.Αγγελόπουλου

Από το σκηνοθετικό ντεμπούτο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού «Εκπομπή» μέχρι το κύκνειο άσμα του «Η άλλη θάλασσα» θα έχει την ευκαιρία να δει το κοινό στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Ολόκληρο το έργο του Θόδωρου Άγγελοπουλου- από το σκηνοθετικό ντεμπούτο την «Εκπομπή» μέχρι το κύκνειο άσμα του «Η άλλη θάλασσα»-στα γυρισμάτα της οποίας ο σκηνοθέτης τραυματίστηκε θανάσιμα από διερχόμενη μοτοσυκλέτα- θα προβληθεί στην Ταινιόθηκη της Ελλάδος, από τις 23 έως τις 29 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο του μεγάλου αφιέρωματος, θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα

οι τρεις μικρού μήκους ταινίες του δημιουργού, Lumière et compagnie: Ulysse / Lumière et compagnie: Οδυσσέας (1995, 52’’), Chacun son cinèma: trois minutes / Ο καθένας και το σινεμά του: τρία λεπτά (2007, 3’ 12’’), Céu inferior | Sous-ciel | Sky below (2011, 5’ 50’’).

Τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου θα προλογίσουν μουσικοί και νέοι σκηνοθέτες, καθώς και φοιτητές και σπουδαστές. Ο Αλέξης Καλοφωλιάς από τους Last Drive θα μιλήσει για το «Τοπίο στην Ομίχλη», η Ελίνα Ψύκου για «Το μετέωρο βήμα του πελαργού» και ο Γιάννης Σακαρίδης για την εμπειρία να βλέπει Αγγελόπουλο στο Λονδίνο τη δεκαετία του ΄90. Ο Γιώργος Ζώης θα πει τους λόγους που βρίσκει σημαντικούς «Τους κυνηγούς» και η Εύα Στεφανή τι σημαίνει για εκείνη η «Αναπαράσταση»

Είσοδος € 5 ανά προβολή ταινίας, €10 ενιαία κάρτα εισόδου σε όλες τις προβολές για φοιτητές, ανέργους και νέους 18 έως 26 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα